informatie Cattery Afanasi


Contactpersoon
Bianca van Lith
Woonplaats
Honselersdijk


Provincie
Zuid-Holland

Land Nederland
stuur mail
zbannerafanasi
Fokt de rassen: Siberische Kat
In de kleuren:

Diverse kleuren


Uitleg Cattery naam: Afanasi, het is een Russische naam, en het betekent eeuwig / onsterfelijk.
Waarom deze naam, wij wilden graag een naam wat voor ons een betekenis had en het moest ook nog eens een Russische naam zijn, omdat daar de Sibeer vandaan komt.
Ons eerste Siberisch katertje dat bij ons in 2009 is geboren heet zo, en woont bij onze dierenartsen. Natascha en Marco bedankt voor deze toepasselijke Russische naam.

Extra informatie: Wij zijn een kleine liefdevolle cattery, waar de Siberische Kat heerlijk rondloopt. Wij leven en zorgen met liefde voor onze dieren.

Alle katten wonen en leven bij ons in huis. Maar eigenlijk moeten we zeggen dat onze katten hier wonen en wij bij hun in wonen. Dat is erg belangrijk voor ons. Ten eerste zijn we liefhebber en daarnaast hebben we ook wel eens een nestje kittens.  De kittens die bij ons worden geboren groeien op in huiselijke sfeer. Daardoor zijn zij gewend aan de drukte van een gezin en voorzien van heel veel liefde en aandacht. Doordat ik, Bianca, niet werk.Ben ik zo de hele dag gezellig met ze bezig (als ze niet slapen) en daarom komen onze kittens bij ons vandaan als super aanhankelijke knuffels, die heel nieuwsgierig en vol zelfvertrouwen in het leven staan.

Kittens worden bij ons uit passie en liefde geboren.

Wij verkopen geen kittens na enkel mail of telefonisch contact. We willen kennis met u hebben gemaakt en een goed gevoel bij u hebben. U stelt ons wel de vraag of u één van onze kleintjes na 13/ 16 weken zorgen van ons, bij u mag wonen, en dat zien wij als onze verantwoordelijkheid.

Tijdens deze dertien/ zestien weken staat bij ons de socialisatie en de gezondheid van het nieuwe gezinnetje centraal. We wegen de kittens elke dag en houden ze nauwlettend in de gaten. We leren de kittens hoe leuk mensen kunnen zijn en bekijken wat ze fijn vinden en wat ze niet fijn vinden. Alle kittens worden bij ons verkocht met een contract.


Wij brengen onze kleintjes zelf naar hun nieuwe gouden mandjes toe, omdat wij het heel erg belangrijk vinden om te kunnen zien waar ze hun verdere leven blijven wonen.


Onze katten kinderen en hun kittens worden op alle mogelijke manieren door ons verwend Niet alleen de psychische gezondheid van onze katten kinderen en hun kittens ligt ons aan het hart, maar ook de lichamelijke gezondheid is voor ons heel erg belangrijk. We doen er dan ook alles aan om hen met de best mogelijke zorg te omringen.

Wij laten onze katten ieder jaar testen op HCM, FIV en FeLV en 2x op PKD. Zodat wij een bijdrage leveren aan het gezond en sterk houden van dit mooie ras. Want als fokker heb je je verantwoording.

Onze dekkaters komen uit het buitenland, om zo mooie lijnen naar Nederland te halen. Het is heel belangrijk, dat het te goede komt van de combinatie van onze poezen.


We hopen nog lang door te gaan met het fokken van dit fantastische ras, zowel om er zelf nog lang van te kunnen genieten, maar ook om ons steentje bij te dragen in de verdere ontwikkeling van dit ras.


U bent bij ons altijd vrijblijvend welkom, om onder het genot van een kopje koffie, kennis te maken met het geweldige karakter van de Siberische kat.