Wie maakt Kitten Te Koop?


Even voorstellen:

FamilieDeBrauwer
Foto door © zuiverbeeld v.l.n.r. Bob, Werner en Tamara

xxx
Naam Tamara De Brauwer-Pennings
Woonplaats Vught
Leeftijd 40
Werk www.kittentekoop.nl
www.bluecreations.nl
www.herdenkingskralen.nl
Werkervaring Webdesign, Social Media, Hosting, PR, Marketing en HRM,
Toeristisch Management, Financiële Administratie
Hobby's Katten, Katten, Katten, Webdesign, Kattenshows, Golf en Fotografie
Kinderen Een zoon: Bob
Katten Een Maine Coon (Orly) en twee doldwaze Sphynxen (UGGS en Ziggo)
Honden Twee Rhodesian Ridgebacks, Jua en Sky
Lid van Felikat
Cattery Nog niet
Contact Telefonisch:  06-46612063
Mail:
info@kittentekoop.nl

 

Waarom een website als Kitten Te Koop?
Begin 1998 was ik zelf op zoek naar een Maine Coon. Bij stom toeval kwam ik een advertentie tegen in "De Vonst" met daarin aangeboden Maine Coon Kittens. Dus die mevrouw gebeld, een afspraak gemaakt, kittens gezien, verliefd op een blauw met wit gemarmerd poesje en natuurlijk helemaal verkocht. Dat poesje moest en zou mijn Maine Coon worden! Ik heb geluk gehad. De Cattery waar ik mijn eerste Maine Coon kocht: "Maine Coon en Heilige Birmanen Cattery van de Birconia" te Zevenbergen, bleek een zeer goede Cattery te zijn, die met ontzettend veel liefde, aandacht en op verantwoorde wijze met haar poezen en dekkater omgaat. Ook tussen Riemke (de eigenaar van de Cattery) en mij klikte het ontzettend goed en we bezochten bijna altijd samen de kattenshows, hebben nog altijd regelmatig contact en met al mijn vragen over katten, Maine Coons of wat dan ook... ik kan altijd bij haar aankloppen.

Tijdens het showen van mijn Maine Coon poes werd me duidelijk door de vragen van de bezoekers, hoeveel onwetendheid er bestaat over het hele kattengebeuren. Woorden als "Cattery", "Dekkater" en jahoor, soms zelfs "Inenten" klinken hen soms als abracadabra in de oren. Daar sta je dan als ingeburgerd kattenpersoontje wel even raar van te kijken -:), maargoed, daardoor ontstond wel het idee achter Kitten Te Koop. Een plaats waar men zich als "zoekende" kan oriënteren op het gebied van raskatten. Welke Cattery heeft er nestjes? Zijn er Catteries bij ons in de buurt? En met de Algemene Informatie Rubriek probeer ik zoveel mogelijk algemene, nuttige informatie te verzamelen, die kan helpen bij de keuze voor een bepaald ras of een bepaalde fokker. Waar moet je nu op letten als je een kitten gaat kopen? Waar kan ik nou eigenlijk zo'n raskat kopen? Etc. Natuurlijk, ik ben zeker niet alwetend en leer dagelijks een heleboel zaken bij. Vaak krijg ik via Email tips binnen van Catteries, of die me dan weer wijzen op zaken die ik anders of beter kan omschrijven. Geweldig is dat! Bij deze neem ik dan ook maar meteen de gelegenheid om hen allemaal nog eens te bedanken! 


Natuurlijk is het niet alleen een liefde voor katten die me dagelijks weer achter mijn computer zet om alle advertenties en links te maken. Ook het maken van websites is een grote hobby. Kitten Te Koop is zo'n dertien jaar geleden als "proefsite" opgezet om eens te kijken of ik ook zo'n website zou kunnen maken. Ok, basis opgezet en wachten op de eerste advertenties... Heel erg spannend. En wat denk je? Er kwam een advertentie binnen! En nog een, en nog een, en nog een... ontzettend leuk was dat! En nog steeds hoor! Ook het aantal bezoekers steeg... Van zo'n 25 per dag nu naar gemiddeld 1700 unieke bezoekers per dag! Deze proefsite is per 01-01-2010, samen met Blue Creations officieel van start gegaan in de vorm van een Eenmanszaak. Een hobby, uitgegroeid tot werk, waarmee zowel de Catteries en het "zoekende" publiek hun weg goed weten te vinden. Om Kitten Te Koop te promoten deel ik vaak op kattenshows flyers uit, zodat nog meer mensen de site kunnen vinden. En daarmee hopelijk ook de "huisgenoot" van hun leven! -:) Elke afmelding van advertentie die ik binnenkrijg met de melding: Kittens kunnen plaatsen via Kitten Te Koop: JA! Geeft dan ook opnieuw een reden om vooral door te gaan met deze Website!
En dan nu... Mijn katten!
_________________________________________________________________________________________________


Orly2010_1  

Hot Lips II Touch of Fantasy,
Roepnaam: Orly
Maine Coon Zwart Schildpad, 
Geboren: 3 maart 2000 
Vader:    Baloo Child of Maine, WW'96/EC
(Zwart Gemarmerd met Wit)
Moeder:  Zippy The Nature Cat DK 
(Blauw Schildpad Zilver Gestreept)
Fokker:   Mevr. M. Dam

Tijdens een van de vele bezochte kattenshows kwam ik in contact met Marja Dam van Cattery "Touch of Fantasy" uit Workum. Ik had haar al vaker gezien en altijd had ze poezen of katers bij, die ik geweldig mooi vond qua uitstraling. Hoe blij ik dan ook was toen ze me belde dat ze een kitten had dat ze graag bij mij in huis wilde plaatsen hoef ik niet uit te leggen. Dit werd Hot Lips II, die ik omdoopte tot "Orly" wat "Het Licht" betekent in het Hebreeuws. 

Orly is uitgegroeid tot een schitterende Maine Coon poes qua uiterlijk en zeker ook qua karakter. Ze is een ontzettende vrijkous, die altijd in mijn buurt is. Naast mijn bureau als ik aan het werken ben, naast me op de bank als we even pauze houden. 

Dit is echt "mijn kat": Een superpittige tante met de uitstraling van haar vader, het uiterlijk van haar moeder en het karakter van haar baasje...  

Marja: Ik kan me echt geen lievere, leukere, mooiere poes
wensen dan Orly en ben dolgelukkig met haar! Dankjewel!

  Orly2010_2

  

Phoenix Sphynx van Queensland
Roepnaam: UGGS
Sphynx, zwart wit tabby (SPH n 03 21)
Geboren: 28-06-2012
Vader:    Moon Pet Riccardo (SPH d03 32)
Moeder:  Ch. Lafayette van Queensland (SPH a 03 21)
Fokker:  Cattery Queensland, mevr. J. Kolhorn
 
uggs
  A Maela Min Shalimar
Roepnaam: Ziggo
Sphynx, Seal Mink Bicolor
Geboren: 24-04-2013
Vader:    Baby Rah London
Moeder:  A Maela Min Scarlett Johansskin
Fokker:   Cattery A Maela Min, mevr. K.M. van Vliet
 
ziggo
 
Natuurlijk had ik in al die jaren al heel wat Sphynx kitten
foto's op kittentekoop.nl geplaatst. Via een Herplaatsing
advertentie van een Sphynx kwam ik op de website terecht van Cattery Queensland en wat bleek... zij had een nestje Sphynx kittens. Niets vermoedend keek ik naar de foto's en ik was op slag verliefd op (wat later bleek)
Phoenix :-) het kitten op onderstaande foto:
uggskitten

We zijn een paar maal richting Leeuwarden gereden en eindelijk mocht UGGS bij ons komen wonen. En dat dit speciaal was ervaren we nog steeds elke dag.

Het leven met een Sphynx is leven met constante aandacht, liefde en een hoop plezier met, door en voor elkaar.
UGGS week geen moment van mijn zijde en we zijn maatjes voor het leven.

Lieve Cobi, bedankt voor deze prachtige kerel! Ik kan me geen leven zonder UGGS meer voorstellen.
   
In principe hadden we onze handen al vol aan UGGS.
Maarja... nu ik eenmaal weet hoe leuk, gek en vooral
hoe supersociaal een Sphynx kan zijn.. was het wel te
verwachten dat UGGS niet lang alleen zou zijn. Ik was
alleen niet bezig met een nieuwe gezinsuitbreiding tot
ik op een goede dag een advertentie mocht plaatsen
voor Cattery A Maela Min met deze foto:
ziggokitten

Tja... Weerstand bieden was zinloos eigenlijk ;-)
Ook mijn man viel als een blok voor dit kitten en we
zijn Ziggo een paar maal op gaan zoeken in Breda.

Met de komst van Ziggo had ook UGGS er direct een maatje bij. Ze eten, spelen en slapen samen en zijn
onafscheidelijk. Ook Ziggo blijkt een geweldig leuk karakter te hebben en een eindeloze berg liefde en energie bij zich te dragen.

Lieve Kasia, bedankt voor deze donderstraal, we zullen zooooo goed voor hem zorgen!
     
 
     


__________________________________________________________________________________________________________________


En natuurlijk niet te vergeten... de honden!

Jua van de Risjaa Hoeve
Rhodesian Ridgeback, tarwekleurig. 
Geboren:   6 februari 2003
Vader:      Chibuluma Imbazo
Moeder:    Glenaholm Mooi Meisje
Fokker:     Mevr. J.J.M. van de Bogaard. 

Al anderhalf jaar lang waren mijn man en ik op zoek naar een hondenras, dat zou passen binnen onze situatie. Denkend aan de katten, de ruimte, eventuele gezinsuitbreiding, het karakter
en natuurlijk... het uiterlijk moest deze hond toch wel aan een aantal punten voldoen. We hebben wat shows bezocht en boeken gelezen en uiteindelijk kwamen we op het ras: Rhodesian Ridgeback uit. Een ras dat oorspronkelijk uit Zuid Afrika komt en daar vroeger fungeerde als jachthond voor de leeuwenjacht. Ze is inmiddels al ontzettend sterk, veel gegroeid en superlief. 

De katten moesten heel erg aan haar wennen in het begin. Jua heeft nooit problemen met ze gehad. Toen ze als pup bij ons kwam wonen wilde ze eigenlijk alleen maar spelen met ze. De katten eigenlijk niet met haar, met als gevolg dat ze heel wat te stellen heeft gehad met de poezedames! Wink
Maar ze is altijd lief gebleven en heeft nog nooit iets verkeerds gedaan. Ze luistert enorm goed, is in huis heerlijk rustig (mag ook wel als je zo groot van afmeting bent) en kan zich buiten heerlijk uitleven. Kortom, een tophond en een super kameraard voor onze zoon Bob.

 

Sky
Rhodesian Ridgeback, tarwekleurig         .
Geboren:   23 juli 2010
Vader:       Thor
Moeder:     Evita-Binthi v. Aemburen
Fokker:      Mevr. C.G. van Geresteijn.

En alleen is ook maar alleen, dus ook voor Jua moest er een speelmaatje komen. We zijn altijd heel erg gelukkig met de keuze van het ras geweest, dus ook deze keer hebben we gekozen voor een Rhodesian Ridgeback pup.

Na een paar weken wennen aan haar nieuwe omgeving voelt ze zich inmiddels al helemaal thuis. Ze speelt met Jua en knaagt aan alles wat los en vast zit. Tja...

Elke zaterdag ochtend sta ik om 09.30 uur met haar op het trainingsveld om een "sociaal" huisdier van haar te maken. Geen zware opgave, want Ridgebacks leren snel en doen alles voor hun baas. (behalve als het regent, dan gaan ze dus écht niet naar buiten! ... en komt dat even goed uit Wink)

We hopen dat ze net als Jua, uit zal groeien tot een zeer sociale en stabiele hond en dat we nog jarenlang van haar aanwezigheid mogen genieten.


bobjuasky skyenjua
v.l.n.r. Bob, Sky en Jua                                                                             Sky en Jua


_________________________________________________________________________________________________________________

In Memorian

BabyBluevandeBirconia  

Baby Blue van de Birconia, Maine Coon Blauw Gemarmerd met Wit, 
Geboren:   9 maart 1998
Overleden: 22 februari 2008
Vader:   Queen Dehlilah's Jerommeke (Zwart Gemarmerd)
Moeder: Patchie van de Mafiosocats (Zwart Schildpad Gemarmerd met Wit) 
Fokker:  Mevr. R. de Vries

Een ontzettend lieve, aanhankelijke, leuke, geweldige poes, die het liefst 24 uur per dag in het middelpunt van de belangstelling staat. Komt er bezoek? Nou, dan ligt madam languit op de tafel om zich van haar beste kant te laten zien! Krijgt ze geen aandacht? Let dan maar eens op hoeveel goede kanten mevrouw heeft! Ze gaat net zo lang door totdat ze de aandacht krijgt die ze in haar ogen verdient! En geef haar eens ongelijk... Ook showen vond ze geweldig! Lekker kroelen met de keurmeesters!

Riemke: Ontzettend bedankt dat ik dit geweldige "kind" van je in huis heb mogen nemen en dat ik dagelijks haar "sloofje" mag spelen! -:)

04-09-2008
Nu pas, zo'n half jaar na haar overlijden ben ik er een beetje aan toe om hier een kort stukje over Baby te schrijven. Baby kreeg het benauwd. We gingen naar de dierenarts. Ze was in heel korte tijd enorm veel afgevallen. We kregen een antibiotica kuur mee en als ik geen verbetering zag, moest ik terug komen. Het ging beter, ze was niet meer benauwd en begon weer volop te eten. Goed nieuws dus dacht ik... Tot op een avond mijn man naar boven kwam met de vraag of ik direct naar beneden wilde komen, het ging niet goed met Baby. En het ging echt niet goed. Ze was enorm benauwd en had het heel erg moeilijk. Om 00.23 de dierenarts gebeld. Hij zou naar de praktijk komen. Om 00.43 stond ik samen met Baby in de auto bij de praktijk te wachten op de komst van de dierenarts. Samen in de auto hebben we afscheid genomen van elkaar en hoe stom het ook mag klinken, ik heb haar gezegd dat het goed was als ze wilde "gaan" en ze ging... nog geen 5 seconden later...  het was stil in de auto. De dierenarts kwam te laat, maar het was goed zo.

Tijdens een mensenleven komen en gaan veel vrienden, familie, dierbaren en ook onze huisdieren. Natuurlijk, bij leven hoort ook dood. Maar soms, heel soms, zijn deze dierbaren zo speciaal voor je dat het bijna niet te accepteren valt dat leven en dood altijd samengaan. Tuurlijk, Baby "was maar een kat" zouden veel mensen zeggen. Dat klopt. Ze was maar een kat. Maar voor mij was ze zoveel meer dan dat. Zij was het begin van mijn katten besmetting. Zij maakte me zo gek van alles wat maar met katten te maken had. Zij was degene die me op het idee bracht om met Kitten Te Koop te beginnen. Zij was de eerste met wie ik naar Shows ging. Zij stond aan het begin van alles. Zij was er toen ik ziek werd, zij was er toen ik ging trouwen en zij was er toen Bob geboren werd en nu is ze er niet meer... Baby ik denk nog bijna elke dag heel even dat ik je zie lopen in huis... ik mis je en kan je niet vergeten.

Bedankt voor alles en "kusje op je hoofd en de wereld op zijn kop" Rust zacht...

_________________________________________________________________________________________________________________
 
In Memorian

mickey2010

Mickey
Geboren 14 april 1997
Overleden: 17 december 2013

Vader:    Onbekend
Moeder:  Onbekend
Ras:       Rasloos
Passie:  
Zoek het hoogste punt op in de slaapkamer (de linnenkast dus). Blijf  daar heel stil zitten tot baasje slaapt... en stort je dan vervolgens vanaf dat hoogste punt bovenop het baasje! 
Wedden dat hij wakker wordt? Wink

  mickey2010_2


Mijn allereerste kat. Veel te vroeg bij haar moeder weggehaald (met 6 weken), met vieze oogjes en met niet één knik in haar staart, maar met een staart die ze draagt als een varkentje...

Kortom, alles waarop je zou moeten letten bij de aanschaf van een kitten...Undecided Ze was schuw en absoluut niet gesocialiseerd. Met heel veel geduld liefde en aandacht is het uiteindelijk toch nog allemaal goed gekomen. Mocht er een probleempje zijn... pas maar op, want daar komt "SuperMickey". Ze kan kopjes geven als
de beste, luisteren als de beste en lijkt altijd alles te snappen ... 
    

Een betere kameraard kan ik me niet wensen!


       
17-12-2013      

Het was al een avontuur toen ik je ging ophalen in mijn Eend vanuit Vught helemaal in Oudenbosch. En wat was ik blij en trots op mijn allereerste katje. Je bent vanaf dag 1 een vechter geweest. Vandaag hebben we samen onze laatste autorit gemaakt.

Ik ga je zo ontzettend missen...
  Mickeyafscheid02

_________________________________________________________________________________________________________________

Verder wil ik natuurlijk hierbij ook meteen iedereen in mijn naaste omgeving (en dan vooral mijn man en ouders) mijn "excuses" aanbieden voor het feit dat werkelijk bijna alles om me heen lijkt te draaien om katten, katten en nog eens katten... Een feestje?... euhm... eerst even kijken of er dan geen kattenshow is hoor... Een weekendje weg? ... euhm... nee, dan zijn mijn katten te lang alleen... Een "Smart" auto?... euhm... ben je gek? Daar passen al mijn kattenkooien en showspulletjes toch niet in? ... Een keuken voor in het nieuwe huis? ... euhm... Zijn die deurtjes dan wel katproof?.... Een nieuw bankstel? ... euhm... heeft geen nut, ziet er binnen een week toch net zo uit als die oude ...

Mocht er ooit een enting komen tegen dit kattenvirus, misschien dat het dan wat minder wordt...
maar voorlopig ben ik nog volop besmet!