Rasbeschrijvingen

rasbeschrijvingplaatje

Heeft u de rasomschrijvingen gelezen en heeft u al enig idee naar welk ras uw voorkeur uitgaat? Bezoek dan ook zeker eens een kattenshow! U kunt het ras van uw keuze dan eens in het "echt" aanschouwen en met fokkers van het desbetreffende ras praten. Hoe meer informatie u vooraf inzamelt, hoe minder groot de kans is dat u later voor teleurstellingen of verrassingen komt te staan! Ook het lezen van boeken over raskatten kan zeer verhelderend werken. 

Weet u al zeker dat u voor een bepaalde raskat gaat? Neem dan eens contact op met verschillende catteries en maak een afspraak om daar eens te gaan kijken! 

Wilt u weten of er een cattery bij u in de buurt is? Via de links op Kitten Te Koop vindt u er vast wel 
een bij u in de buurt! Deze catteries staan namelijk op woonplaats geselecteerd. 

   


U bent op zoek naar een raskat, maar u weet nog niet welk ras het beste bij u past? Dan doet u er verstandig u eerst te verdiepen in alle verschillende raskatten die er zijn. Elk ras heeft zo zijn eigen karakter en uiterlijk. De een
heeft dagelijkse borstelbeurten nodig, de ander wat minder vaak. De ene raskat kan makkelijker alleen zijn, de ander heeft een "maatje" nodig. De ene raskat is superaanhankelijk, terwijl de andere genoeg aan zichzelf
heeft, maar zo af en toe een aai over de bol prima vindt! Wilt u een kat met lange haren, halflange haren, korte haren of een kat zelfs zonder haren? 

Kortom... er is volop keuze en ieder ras is weer anders!

Er is een legio aan mogelijkheden om u te oriënteren op dit gebied. U bevindt zich nu op het internet en dat is natuurlijk op dit moment één van de meest voor de hand liggende opties om een start te maken. 

In onderstaande links is voor u een overzicht gemaakt naar pagina's, die allemaal uitgebreide rasomschrijvingen geven, inclusief afbeeldingen van de verschillende raskatten. 


Sites met rasbeschrijvingen alle rassen:

Feline Control Counsil
CFF Breed Profiles
Cats United Services
Cat Fanciers' Association
Cat Federation of Southern Africa
Fanciers Breeder Referral List
I Love Cats.com