Skip to main content

23 mei 2023

Dit moet je weten over een kattenverzekering

partnerbijdrage

Je smelt toch weg als je die schattige kittens ziet? Het liefst wil je dat ze altijd zo klein blijven en dat ze de rest van je leven bij je op schoot zitten.

Ze worden echter snel groot en daarna ook ouder. Het ouder worden kan ook bij poezen en katten met gebreken komen. Sowieso moet je geregeld voor een check naar de dierenarts, maar er kan ook iets ergers aan de hand zijn, wat operatief hersteld moet worden.

Omdat de dierenarts best duur is, kun je ervoor kiezen je kitten(s) te verzekeren. In dit artikel ontdek je wat je van een kattenverzekering kunt verwachten.

Welke verzekering kies je?

Het is (helaas) niet zo dat er één kattenverzekering is. Er zijn veel aanbieders die ook nog eens verschillende pakketten voor je in petto hebben. Net als bij de zorgverzekering voor mensen is er een basispakket dat je kunt aanvullen met extra verzekeringen. Zeker als je voor het eerst kittens koopt, kan het een uitdaging zijn om de beste optie te vinden.

Hoe je dat doet? Simpel, ga de kattenverzekering vergelijken. Zo ontdek je namelijk wat de kosten bij de diverse aanbieders zijn en wat je daarvoor terugkrijgt. Een vergelijking is zo gebeurd. Als je er daarna nog niet uitkomt, kun je altijd een dierenarts om advies vragen.

Wat wordt er vergoed?

Een belangrijke factor bij het afsluiten van de beste dierenverzekering is wat er vergoed wordt. Het verschil zit vooral in de aanvullende verzekeringen, omdat de basis vaak hetzelfde is. Daarin zitten het consult bij de dierenarts en noodzakelijke operaties. Het is verstandig om per verzekeraar het dekkingsoverzicht te bekijken. Wil je bijvoorbeeld je kitten steriliseren, dan zul je hier een aanvullende verzekering voor moeten afsluiten.

Het eigen risico

Bij dierenverzekeringen is er net als bij de zorgverzekering voor mensen een eigen risico. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar, net als de manier waarop het eigen risico wordt doorberekend. Het kan een vast bedrag per maand zijn, of een percentage van de declaratie. Kijk hier goed naar als je de verzekering afsluit. Een op het oog goedkope verzekering kan vanwege het eigen risico namelijk hoger uitvallen.

Wat betaal je aan premie?

Misschien wel het belangrijkste als je een verzekering gaat uitkiezen is de hoogte van de premie. Het is niet eenvoudig om uit te leggen hoe hoog de premie van jouw verzekering gaat worden. Er speelt namelijk van alles mee. De leeftijd van je kat bijvoorbeeld. De premie voor een verzekering voor een kitten is lager dan de premie voor een kater die 10 jaar of ouder is.

Ook het ras speelt een rol. Hoe groter of zwaarder je kat is, hoe meer premie je zult moeten betalen. Houd er trouwens rekening mee dat er niet onbeperkt wordt uitgekeerd. Een kattenverzekering heeft jaarlijks een maximum bedrag. Dit kan 2.500 euro zijn, maar ook 3.500 euro. Door verzekeringen te vergelijken weet je hoe hoog dit bedrag bij jouw verzekeraar is.

Aantal maal gelezen

1124