Skip to main content

Spelregels

 
Lees onderstaande spelregels een keer goed door.
Komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan mag u mij uiteraard altijd mailen! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Alle kittens, dekkaters en herplaatsers die u via Kitten Te Koop aanbiedt, dienen in het bezit te zijn van een stamboom, uitgegeven door een rasvereniging. 
  Nestjes, Dekkaters of Herplaatsers met stambomen van de DCCA (Dutch Cat Club Association) en/of Domestic Cats worden niet geaccepteerd.
 • U dient aangesloten te zijn bij een erkende Rasvereniging en volgens de regels van deze vereniging uw kittens te verzorgen en groot te brengen.
  *Een uitzondering hierop zijn de advertenties in de rubriek Herplaatsing. U hoeft hiervoor niet aangesloten te zijn bij een rasvereniging, maar uw kat dient wel in het bezit te zijn van een stamboom.
 • Beide ouderdieren moeten volledig getest zijn op erfelijke afwijkingen. Vul deze informatie dan ook in bij beide ouderdieren. Bij alleen een "ja" wordt de advertentie verwijderd. Vul de namen van de testen in.
 • U geeft aan of u een zakelijke of particuliere verkoper bent

LET OP: Het advertentie aanbod wordt regelmatig gecontroleerd op beschikbaarheid van de aangeboden kittens.
Mochten de door u aangeboden kittens NIET meer te koop zijn, dan verzoeken wij u uw advertentie te verwijderen of af te melden. Hiermee geeft ook de andere Catteries die nog wél kittens beschikbaar hebben de mogelijkheid om hun kittens te verkopen. Kitten Te Koop zal de advertenties waarvan de kittens besproken of verkocht blijken zijn, zonder dat daarvan op de website melding is gemaakt, verwijderen.


Voor alle advertenties geldt:


Voor alle advertentie Pakketten (Standard, Premium en Gold) geldt daarnaast:

 •  U betaalt eenmalig een bedrag per jaar voor Standard, Premium of Gold. Daarna kunt u 6, 8 of 12 advertenties plaatsen zonder extra kosten adverteren in de rubriek(en) Kittens, Herplaatsing en Dekkaters. Kijk voor alle opties en mogelijkheden op deze pagina: Tarieven

 • Heeft u wijzigingen voor uw advertentie? Dan mag u die altijd doorvoeren! Let op: De wijzigingen kunnen alleen van toepassing zijn op een reeds geadverteerd nestje. U kunt uw advertentie niet aanpassen door er een nieuw nestje aan toe te voegen!

 • Het is niet toegestaan om kittens van "derden" te koop aan te bieden op Kitten Te Koop. De kittens dienen bij de Cattery zelf in huis op te groeien. Kittens van bijv. uitzetkatten kunnen door de bezitter van de uitzetkat geadverteerd worden. Mocht u willen dat hierop door Kitten Te Koop een uitzondering gemaakt wordt, dan kunt u hierover vooraf per mail contact over opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u een slipnest aanbieden op Kitten Te Koop? Lees dan eerst onderstaande tekst...
Soms kan het bij fokkers gebeuren dat een poes "per ongeluk" en niet gepland gedekt wordt door de kater des huizes. Als deze katten dan ook nog eens van een verschillend ras zijn, dan is er sprake van een "slipnestje".


De kittens hebben dan bijvoorbeeld een Maine Coon vader en een Brits Korthaar moeder. Of soms is de vader rasloos, terwijl de moeder wel een raskat is. In al die gevallen kan er dan voor deze kittens geen stamboom aangevraagd worden. Toch zijn deze kittens net zo lief en mooi en speciaal als kittens met stamboom. Er kan echter niet mee worden gefokt en ze worden als gezelschapsdier verkocht. Showen kan wel, maar dan alleen in de huiskatten klasse.

Het is mogelijk om ook bij Kitten Te Koop deze kittens aan te bieden, maar er moet wel aan een aantal "eisen" voldaan worden:
o De fokker dient een geregistreerde Cattery naam te hebben
o De fokker dient aangesloten te zijn bij een Katten Rasvereniging
o De kittens mogen niet eerder dan 13 weken het nest verlaten
o De kittens moeten al hun inentingen hebben gekregen voordat ze het nest verlaten.
o De kittens uit deze nesten zijn niet bestemd om verder mee te fokken.
o Tenminste één van de ouderdieren moet in het bezit zijn van een stamboom.

Waarom deze rubriek op Kitten Te Koop? Kitten Te Koop is toch alleen voor raskatten?
Ja, dat klopt en alle kittens die bij Kitten Te Koop aangeboden worden zonder stamboom, waarvan de fokkers NIET aangesloten zijn bij een vereniging en die geen Cattery naam hebben, worden NIET geplaatst. Het is echter zo dat het slipnesten nu eenmaal voor kunnen komen bij Catteries die meerdere rassen in huis houden en dat ook deze kittens recht hebben op een goed nieuw thuis.

Kitten Te Koop is er voor de Catteries en fokkers die serieus omgaan met deze prachtige "hobby". Ook wanneer het dan eens fout gaat en er een nest tussendoor "slipt" moet de mogelijkheid bestaan om de kittens via dit vertrouwde adres aan te bieden. Voor een nestje kittens van twee ouders zonder stamboom kan bij Kitten Te Koop nog steeds niet worden geadverteerd.