Skip to main content
Even voorstellen
 • Naam

  Tamara De Brauwer-Pennings

 • Woonplaats

  Vught, Noord-Brabant, Nederland

 • Bouwjaar

  1973

 • Websites
 • Werkervaring

  Webdesign, Social Media, Hosting, PR, Marketing en HRM, Toeristisch Management, Financiële Administratie, Project Coördinatie en 20 uur per week werkzaam als Project Assistant bij Cadmes B.V.

 • Hobbies

  Katten, Katten, Katten, Webdesign, Fotografie en Paardrijden

 • Gezin

  Getrouwd met Werner en één zoon Bob

 • Huisdieren

  Eén superlieve Sphynx (UGGS), een hond Sky (Rhodesian Ridgeback), een paard (Cocu), een luipaardgekko (Bumper) en vissen (Betta Spendens)

KittenTeKoop

Hoe het allemaal begon...

Begin 1998 was ik zelf op zoek naar een Maine Coon. Bij stom toeval kwam ik een advertentie tegen in "De Vonst" met daarin aangeboden Maine Coon Kittens. Dus die mevrouw gebeld, een afspraak gemaakt, kittens gezien, verliefd op een blauw met wit gemarmerd poesje en natuurlijk helemaal verkocht. Dat poesje moest en zou mijn Maine Coon worden! Ik heb geluk gehad. De Cattery waar ik mijn eerste Maine Coon kocht: "Maine Coon en Heilige Birmanen Cattery van de Birconia" te Zevenbergen, bleek een zeer goede Cattery te zijn, die met ontzettend veel liefde, aandacht en op verantwoorde wijze met haar poezen en dekkater omgaat. Ook tussen Riemke (de eigenaar van de Cattery) en mij klikte het ontzettend goed en we bezochten bijna altijd samen de kattenshows en met al mijn vragen over katten, Maine Coons of wat dan ook... ik kon altijd bij haar aankloppen.

Tijdens het showen van mijn Maine Coon poes werd me duidelijk door de vragen van de bezoekers, hoeveel onwetendheid er bestaat over het hele kattengebeuren. Woorden als "Cattery", "Dekkater" en jahoor, soms zelfs "Inenten" klinken hen soms als abracadabra in de oren. Daar sta je dan als ingeburgerd kattenpersoontje wel even raar van te kijken -:), maargoed, daardoor ontstond wel het idee achter Kitten Te Koop. Een plaats waar men zich als "zoekende" kan oriënteren op het gebied van raskatten. Welke Cattery heeft er nestjes? Zijn er Catteries bij ons in de buurt? En met de Algemene Informatie Rubriek probeer ik zoveel mogelijk algemene, nuttige informatie te verzamelen, die kan helpen bij de keuze voor een bepaald ras of een bepaalde fokker. Waar moet je nu op letten als je een kitten gaat kopen? Waar kan ik nou eigenlijk zo'n raskat kopen? Etc. Natuurlijk, ik ben zeker niet alwetend en leer dagelijks een heleboel zaken bij. Vaak krijg ik via Email tips binnen van Catteries, of die me dan weer wijzen op zaken die ik anders of beter kan omschrijven. Geweldig is dat! Bij deze neem ik dan ook maar meteen de gelegenheid om hen allemaal nog eens te bedanken!

Natuurlijk is het niet alleen een liefde voor katten die me dagelijks weer achter mijn computer zet om alle advertenties na te lopen en links te maken. Ook het maken van websites is een grote hobby. Kitten Te Koop is in 1998 als "proefsite" opgezet om eens te kijken of ik ook zo'n website zou kunnen maken. Ok, basis opgezet en wachten op de eerste advertenties... Heel erg spannend. En wat denk je? Er kwam een advertentie binnen! En nog een, en nog een, en nog een... ontzettend leuk was dat! En nog steeds hoor! Ook het aantal bezoekers steeg... Van zo'n 25 per dag nu naar gemiddeld 3600 unieke bezoekers per dag! Deze proefsite is per 01-01-2010, samen met Blue Creations officieel van start gegaan in de vorm van een Eenmanszaak. Een hobby, uitgegroeid tot werk, waarmee zowel de Catteries en het "zoekende" publiek hun weg goed weten te vinden.

Elke afmelding van advertentie die ik binnenkrijg met de melding: Kittens kunnen plaatsen via Kitten Te Koop: JA! Geeft dan ook opnieuw een reden om vooral door te gaan met deze Website!

   
 

2004

2006

2010

2018

en dan nu....

Onze beestenbende

  

Phoenix Sphynx van Queensland

Roepnaam: UGGS
Sphynx, zwart wit tabby (SPH n 03 21)
Geboren: 28-06-2012
Vader: Moon Pet Riccardo (SPH d03 32)
Moeder: Ch. Lafayette van Queensland (SPH a 03 21)
Fokker: Cattery Queensland, mevr. J. Kolhorn

Natuurlijk had ik in al die jaren al heel wat Sphynx kitten
foto's op kittentekoop.nl geplaatst. Via een Herplaatsing
advertentie van een Sphynx kwam ik op de website terecht van Cattery Queensland en wat bleek... zij had een nestje Sphynx kittens. Niets vermoedend keek ik naar de foto's en ik was op slag verliefd op (wat later bleek) Phoenix :-) het kitten op onderstaande foto:

We zijn een paar maal richting Leeuwarden gereden en eindelijk mocht UGGS bij ons komen wonen. En dat dit speciaal was ervaren we nog steeds elke dag.

Het leven met een Sphynx is leven met constante aandacht, liefde en een hoop plezier met, door en voor elkaar.  UGGS week geen moment van mijn zijde en we zijn maatjes voor het leven.

Lieve Cobi, bedankt voor deze prachtige kerel! Ik kan me geen leven zonder UGGS meer voorstellen.

Sky, onze Rhodesian Ridgeback

Tarwekleurig
Geboren:   23 juli 2010
Vader:       Thor
Moeder:     Evita-Binthi v. Aemburen
Fokker:      Mevr. C.G. van Geresteijn

We zijn altijd al erg gelukkig met de keuze van dit ras geweest, dus ook voor de tweede maal kozen we voor een Rhodesian Ridgeback pup. Sky is aanwezig, zorgzaam, een waker en weet de katten in hun waarde te laten. Ze gaat de confrontatie met UGGS en Ziggo altijd uit de weg. Een verstandige beslissing ook trouwens.

Inmiddels gaat ze verder zonder haar maatje Jua, die in 2016 op 14-jarige leeftijd is overleden. Dat is heel erg oud voor een Ridgeback. We hopen dat Sky net zo'n mooie leeftijd mag bereiken in goede gezondheid. We zijn allemaal ontzettend dol op haar.

Cocu

Ruin, geboren: 2008

Bovenstaande foto vat het eigenlijk wel zo'n beetje samen. Cocu is een echte deugniet, maar superlief. Hij vermaakt zich opperbest bij Manege 't Heike, waar hij zijn dagelijkse verzorging krijgt en lekker met alle andere paarden in kudde dagelijks de weide op mag.

Cocu werd in 2018 aan ons gezin toegevoegd. Werner, Bob en ik rijden alle drie paard. Werner en Bob wat meer dan ik, maar dat is niet erg. Poetsen en kroelen is ook al helemaal geweldig met hem.

Hij staat gestalt in Cromvoirt, vlak aan de IJzeren Man, Vughtse Heide en Loonse en Drunense Duinen. Wat ervoor zorgt dat we heerlijke buitenritten met hem kunnen mogen maken.

Bumper

Luipaardgekko, geboortedatum: Onbekend

Bumper was ooit ontsnapt en heeft een maand of 10 bij iemand onderin een kruipruimte geleefd. Toen hij daar ontdekt werd, is hij in de dierenwinkel in een Cavia kooi gezet en was hij op zoek naar een baasje... Tja...

Dat zijn wij geworden... Bumper is ontzettend cute, eet het liefst levende sprinkhanen en zijn hobby is luieren. Het leven is goed voor Bumper.


Blue

Betta Splendens, de kempvis van het aquarium

Blue bleek direct super stress gevoelig. Na een eerste duik in het aquarium ging het niet zo best met hem. Dus... direct to the rescue en hij heeft de eerste week naast me op het bureau in quarantaine rond gezwommen.

In een week veranderde hij van zij zwemmer weer in de stoere man die hij is en inmiddels geniet hij samen met zijn drie Beta Splendens vrouwtjes in zijn eigen aquarium.

Het is heerlijk rustgevend om naar hem te staren... ZENNN

Uit het oog, maar nooit uit het hart...

In Memorian

  

Baby Blue van de Birconia

Maine Coon Blauw Gemarmerd met Wit,
Geboren: 9 maart 1998
Overleden: 22 februari 2008
Vader: Queen Dehlilah's Jerommeke (Zwart Gemarmerd)
Moeder: Patchie van de Mafiosocats (Zwart Schildpad Gemarmerd met Wit)
Fokker: Mevr. R. de Vries

Een ontzettend lieve, aanhankelijke, leuke, geweldige poes, die het liefst 24 uur per dag in het middelpunt van de belangstelling staat. Komt er bezoek? Nou, dan ligt madam languit op de tafel om zich van haar beste kant te laten zien! Krijgt ze geen aandacht? Let dan maar eens op hoeveel goede kanten mevrouw heeft! Ze gaat net zo lang door totdat ze de aandacht krijgt die ze in haar ogen verdient! En geef haar eens ongelijk... Ook showen vond ze geweldig! Lekker kroelen met de keurmeesters!

Riemke: Ontzettend bedankt dat ik dit geweldige "kind" van je in huis heb mogen nemen en dat ik dagelijks haar "sloofje" mag spelen! -:)

 

04-09-2008

Nu pas, zo'n half jaar na haar overlijden ben ik er een beetje aan toe om hier een kort stukje over Baby te schrijven. Baby kreeg het benauwd. We gingen naar de dierenarts. Ze was in heel korte tijd enorm veel afgevallen. We kregen een antibiotica kuur mee en als ik geen verbetering zag, moest ik terug komen. Het ging beter, ze was niet meer benauwd en begon weer volop te eten. Goed nieuws dus dacht ik... Tot op een avond mijn man naar boven kwam met de vraag of ik direct naar beneden wilde komen, het ging niet goed met Baby. En het ging echt niet goed. Ze was enorm benauwd en had het heel erg moeilijk. Om 00.23 de dierenarts gebeld. Hij zou naar de praktijk komen. Om 00.43 stond ik samen met Baby in de auto bij de praktijk te wachten op de komst van de dierenarts. Samen in de auto hebben we afscheid genomen van elkaar en hoe stom het ook mag klinken, ik heb haar gezegd dat het goed was als ze wilde "gaan" en ze ging... nog geen 5 seconden later... het was stil in de auto. De dierenarts kwam te laat, maar het was goed zo.

Tijdens een mensenleven komen en gaan veel vrienden, familie, dierbaren en ook onze huisdieren. Natuurlijk, bij leven hoort ook dood. Maar soms, heel soms, zijn deze dierbaren zo speciaal voor je dat het bijna niet te accepteren valt dat leven en dood altijd samengaan. Tuurlijk, Baby "was maar een kat" zouden veel mensen zeggen. Dat klopt. Ze was maar een kat. Maar voor mij was ze zoveel meer dan dat. Zij was het begin van mijn katten besmetting. Zij maakte me zo gek van alles wat maar met katten te maken had. Zij was degene die me op het idee bracht om met Kitten Te Koop te beginnen. Zij was de eerste met wie ik naar Shows ging. Zij stond aan het begin van alles. Zij was er toen ik ziek werd, zij was er toen ik ging trouwen en zij was er toen Bob geboren werd en nu is ze er niet meer... Baby ik denk nog bijna elke dag heel even dat ik je zie lopen in huis... ik mis je en kan je niet vergeten.

Bedankt voor alles en "kusje op je hoofd en de wereld op zijn kop" Rust zacht...


Mickey

Geboren 14 april 1997
Overleden: 17 december 2013

Vader:    Onbekend
Moeder:  Onbekend
Ras:       Rasloos

Passie:  
Zoek het hoogste punt op in de slaapkamer (de linnenkast dus). Blijf  daar heel stil zitten tot baasje slaapt... en stort je dan vervolgens vanaf dat hoogste punt bovenop het baasje! 
Wedden dat hij wakker wordt? 

Mijn allereerste kat. Veel te vroeg bij haar moeder weggehaald (met 6 weken), met vieze oogjes en met niet één knik in haar staart, maar met een staart die ze draagt als een varkentje...

Kortom, alles waarop je zou moeten letten bij de aanschaf van een kitten... Ze was schuw en absoluut niet gesocialiseerd. Met heel veel geduld liefde en aandacht is het uiteindelijk toch nog allemaal goed gekomen. Mocht er een probleempje zijn... pas maar op, want daar komt "SuperMickey". Ze kan kopjes geven als
de beste, luisteren als de beste en lijkt altijd alles te snappen ... 

Een betere kameraad kan ik me niet wensen...

17-12-2013

Het was al een avontuur toen ik je ging ophalen in mijn Eend vanuit Vught helemaal in Oudenbosch. En wat was ik blij en trots op mijn allereerste katje. Je bent vanaf dag 1 een vechter geweest. Vandaag hebben we samen onze laatste autorit gemaakt.

Ik ga je zo ontzettend missen...

Hot Lips II Touch of Fantasy

Roepnaam: Orly
Maine Coon Zwart Schildpad,
Geboren: 3 maart 2000
Overleden: 02 februari 2016

Vader: Baloo Child of Maine, WW'96/EC (Zwart Gemarmerd met Wit)
Moeder: Zippy The Nature Cat DK (Blauw Schildpad Zilver Gestreept)
Fokker: Mevr. M. Dam

Tijdens een van de vele bezochte kattenshows kwam ik in contact met Marja Dam van Cattery "Touch of Fantasy" uit Workum. Ik had haar al vaker gezien en altijd had ze poezen of katers bij, die ik geweldig mooi vond qua uitstraling. Hoe blij ik dan ook was toen ze me belde dat ze een kitten had dat ze graag bij mij in huis wilde plaatsen hoef ik niet uit te leggen. Dit werd Hot Lips II, die ik omdoopte tot "Orly" wat "Het Licht" betekent in het Hebreeuws.

Orly is uitgegroeid tot een schitterende Maine Coon poes qua uiterlijk en zeker ook qua karakter. Ze is een ontzettende vrijkous, die altijd in mijn buurt is. Naast mijn bureau als ik aan het werken ben, naast me op de bank als we even pauze houden.

Dit is echt "mijn kat": Een superpittige tante met de uitstraling van haar vader, het uiterlijk van haar moeder en het karakter van haar baasje...

Marja: Ik kan me echt geen lievere, leukere, mooiere poes wensen dan Orly en ben dolgelukkig met haar! Dankjewel!
 

02-02-2016

"When tomorrow starts without me
don't think we're far apart
For every time you think of me
I'm right here inside your heart"

Voor de vreemdeling een onbereikbaar wezen, voor vrienden benaderbaar met gepaste afstand.

Alleen aan een kleine groep mensen liet jij zien hoe je werkelijk was. Vandaag hebben we samen afscheid van je genomen... we gaan je zo ontzettend missen....


A Maela Min Shalimar

Roepnaam: Ziggo
Sphynx, Seal Mink Bicolor
Geboren: 24-04-2013
Overleden: 03-06-2020
Vader:    Baby Rah London
Moeder:  A Maela Min Scarlett Johansskin
Fokker:   Cattery A Maela Min, mevr. K.M. van Vliet

Vandaag staan er geen kattenpoot afdrukjes op de wastafel
Vandaag sta je niet te zeuren of je mee de douche in mag
Vandaag struikel ik niet over je als ik de trap op loop
Vandaag zit ik alleen achter mijn computer
Vandaag laat ik voor niets de kraan nog even lopen
Vandaag is opeens alles anders en wou ik dat het nog heel even gisteren kon zijn....
We gaan je zo ontzettend missen.... dag mijn lieve "schaduw" Ziggo ♥

Verder wil ik natuurlijk hierbij ook meteen iedereen in mijn naaste omgeving (en dan vooral mijn man en ouders) mijn "excuses" aanbieden voor het feit dat werkelijk bijna alles om me heen lijkt te draaien om katten, katten en nog eens katten... Een feestje?... euhm... eerst even kijken of er dan geen kattenshow is hoor... Een weekendje weg? ... euhm... nee, dan zijn mijn katten te lang alleen... Een "Smart" auto?... euhm... ben je gek? Daar passen al mijn kattenkooien en showspulletjes toch niet in? ... Een keuken voor in het nieuwe huis? ... euhm... Zijn die deurtjes dan wel katproof?.... Een nieuw bankstel? ... euhm... heeft geen nut, ziet er binnen een week toch net zo uit als die oude ...

Mocht er ooit een enting komen tegen dit kattenvirus, misschien dat het dan wat minder wordt... maar voorlopig ben ik nog volop besmet!