Skip to main content

22 juni 2023

Tips om dierenharen van je kleding te verwijderen

partnerbijdrage

Dieren zijn geweldige metgezellen, maar hun haren kunnen een frustrerend probleem vormen als ze zich vastklampen aan je kleding. Niets is vervelender dan kattenharen aan je gloednieuwe wollen overhemd of t shirt v hals heren.

Gelukkig zijn er verschillende handige trucs en technieken die je kunt toepassen om dierenharen effectief van je kleding te verwijderen. In dit artikel delen we zeven tips die je helpen om je kleding haar vrij te houden, zodat je er altijd fris en netjes uitziet, zelfs als je huisdier enthousiast in de buurt is geweest.

Gebruik een pluisroller

Een pluisroller is een geweldig hulpmiddel om dierenharen van je kleding te verwijderen. Rol de plakkerige zijde over het oppervlak van je kleding en de haren zullen eraan blijven kleven. Dit is een snelle en eenvoudige methode om grote hoeveelheden dierenharen te verwijderen. Deze rollers zijn verkrijgbaar bij de drogist in de buurt. 

Maak gebruik van plakband

Als je geen pluisroller bij de hand hebt, kun je ook plakband gebruiken om dierenharen te verwijderen. Wikkel een stuk plakband rond je hand, met de plakkerige zijde naar buiten gericht, en dep het over je kleding. De plakband trekt de haren aan en verwijdert ze effectief, het kan alleen iets langer duren dan de pluisroller. 

Gebruik een vochtige spons

Een vochtige spons kan ook van pas komen bij het verwijderen van dierenharen. Maak de spons vochtig en veeg ermee over je kleding. De haren zullen aan de spons blijven plakken en je kunt ze gemakkelijk verwijderen door de spons af te spoelen.

Maak gebruik van rubberen handschoenen

Rubberen handschoenen zijn niet alleen handig bij het schoonmaken, maar ook bij het verwijderen van dierenharen. Trek de handschoenen aan en veeg ze over je kleding. De statische lading van de handschoenen zal de haren aantrekken en ze gemakkelijk verwijderen.

Gebruik een wasverzachter

Voeg een beetje wasverzachter toe aan het spoelbakje van je wasmachine tijdens het wassen van je kleding. De wasverzachter helpt de dierenharen los te maken, waardoor ze gemakkelijker uit je kleding worden gespoeld.

Borstel je kleding voor het wassen

Voordat je je kleding in de wasmachine stopt, borstel je ze met een pluizenborstel of een kledingborstel om zoveel mogelijk dierenharen los te maken. Dit helpt voorkomen dat de haren zich tijdens het wassen verder verspreiden.

Gebruik een haarverwijderingsbal

Er zijn speciale haarverwijderingsballen op de markt die zijn ontworpen om dierenharen van je kleding te verwijderen. Voeg zo'n bal toe aan de wasmachine tijdens het wassen en hij zal de haren effectief verzamelen, zodat je kleding haarvrij wordt.

Dierenharen kunnen soms een uitdaging zijn om van je kleding te verwijderen, maar met de juiste technieken en hulpmiddelen kun je ze effectief aanpakken. Of je nu een pluisroller, plakband, een vochtige spons, rubberen handschoenen, wasverzachter, een pluizenborstel of een haarverwijdering bal gebruikt, er is altijd een oplossing die bij je past. Met deze zeven handige tips kun je genieten van de gezelschap van je huisdieren zonder je zorgen te maken over de haren op je kleding.

Aantal maal gelezen

1571