Skip to main content

18 februari 2024

Waarom gietvloeren perfect zijn voor als je kittens hebt

partnerbijdrage

Als je dol bent op kittens en ze als huisdieren hebt, dan weet je vast wel hoe speels en ondeugend ze kunnen zijn. Ze rennen door het hele huis, springen van meubels af en spelen met alles wat ze maar kunnen vinden. Het is belangrijk dat je huis hierop is voorbereid, vooral als het gaat om de vloer.
 
Nu zullen ze niet direct je hele vloer slopen, maar bestaat wel de kans dat je op termijn bijvoorbeeld krassen krijgt, terwijl je dit vrij gemakkelijk kunt voorkomen. Gelukkig hebben wij daarom de oplossing en dat is een gietvloer. Nu snappen we echt wel dat je niet alleen voor je kittens de hele vloer gaat vervangen, maar dan weet je al wel vast wat een verstandige keuze is voor de toekomst.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Helemaal onderhoudsvrij is natuurlijk geen vloer, maar als we het hebben over een vloer die weinig onderhoud nodig heeft, dan is het toch wel een gietvloer. Kittens kunnen soms nogal wild tekeer gaan, vooral tijdens het spelen. Met een gietvloer hoef je je geen zorgen te maken over krassen of beschadigingen. Gietvloeren zijn duurzaam en bestand tegen intensief gebruik. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek of zelfs worden gedweild zonder dat er schade ontstaat. Dit heeft als voordeel dat je veel minder tijd kwijt bent aan het schoonhouden van de vloer en niet bang hoeft te zijn dat je vloer beschadigd raakt. Heb je nog geen gietvloer? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het laten leggen van een stijlvolle gietvloer. Deze vloeren mogen dan qua aanschaf wel duurder zijn, maar uiteindelijk verdiend dit zich door de langere levensduur, dubbel en dwars terug.

Geen hoekjes en naden

Kittens zijn nieuwsgierige diertjes en verkennen graag elke hoek van het huis. Met tapijt of andere vloerbedekking heb je vaak te maken met stof en vuil dat tussen de vezels blijft hangen. Bij gietvloeren vormt dit geen probleem. Omdat ze naadloos zijn, hebben ze geen verborgen hoekjes of naden waar vuil kan ophopen. Zo blijft je vloer altijd hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de vloer wekelijks goed dweilt en ook meermaals stofzuigt, maar zo intensief als dat dit bijvoorbeeld bij laminaat of PVC moet, hoeft dit nu niet. Hoe fijn is dat?

Stijlvol

We zullen het bijna vergeten, maar naast alle praktische voordelen zijn gietvloeren ook gewoon heel mooi. Ze geven je interieur een strakke en moderne uitstraling. Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar, waardoor je dus helemaal zelf bepaald voor welk type gietvloer je gaat. Zo kun je kiezen voor een effen vloer, maar zijn er ook genoeg mogelijkheden als het gaat om een vloer met een motief. Alles bij elkaar maakt het dat deze vloer niet alleen praktisch gezien ideaal is voor mensen met huisdieren in het algemeen, maar deze vloer ook direct zorgt voor een stuk extra sfeer in je huis.

Aantal maal gelezen

635