Skip to main content

11 april 2024

Wat moet je in huis halen voor de aanschaf van een kitten?

partnerbijdrage

Wist je dat in de maanden april en mei de meeste kittens worden geboren? Wellicht ben jij van plan om een schattige kitten aan te schaffen. De aanschaf van een kitten moet natuurlijk een weloverwogen beslissing zijn en het is ook zeker belangrijk dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Dus voordat je een kitten in huis haalt, is het van belang om een aantal items aan te schaffen zodat hij of zij comfortabel en gelukkig wordt in zijn nieuwe huis! 

Kattenbak en kattenbakvulling

Een kitten moet de eerste periode, reken op 6 tot 8 weken, binnenblijven. Daarom is een kattenbak en kattenbakvulling een must om aan te schaffen. Kies vooral een kattenbak die groot genoeg is voor je kitten en die gemakkelijk toegankelijk is. Ga je twee kittens aanschaffen, zorg dan voor twee kattenbakken. Denk ook aan accessoires die handig zijn voor het verversen, zoals een schepje, een matje, en kattenbakzakken. Zorg ervoor dat je regelmatig de kattenbakvulling ververst, dit voorkomt onaangename geurtjes en is natuurlijk ook fijn voor je kitten!

 

Speciaal kattenvoer

Een goede voeding is erg belangrijk voor de gezondheid van je kitten. Zorg ervoor dat je hoogwaardig kattenvoer kiest dat speciaal geschikt is voor kittens. Laat je adviseren door een dierenarts of breng een bezoek aan de plaatselijke dierenwinkel voor passend advies. Een merk dat hoogwaardig kattenvoer aanbiedt is Purina one. Maak gebruik van een Purina One aanbieding om voordeling kattenvoer te kopen. Het is sowieso slim om een aanbieding voor kattenvoer in de gaten te houden om geld te besparen, want de aanschaf van een kitten en alle bijkomende spullen is al prijzig genoeg.

Voerbakje en drinkbakje

Uiteraard moet het kattenvoer ergens in worden gedaan, dus zorg ervoor dat je een voerbakje en een drinkbakje aanschaft. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, gemaakt van diverse materialen. De keuze hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar zorg er in ieder geval voor dat de gekozen bakjes gemakkelijk schoon te maken zijn.

Een krabpaal

Om je meubels een plezier te doen, is het verstandig om een krabpaal aan te schaffen. Kittens houden er namelijk van om te krabben en met een krabpaal kun je aan die behoefte voldoen. Tegenwoordig zien krabpalen er steeds leuker uit en kunnen ze zelfs een leuke toevoeging zijn aan je interieur. Als je liever geen krabpaal wilt, kun je eventueel ook een krabmat aanschaffen. Deze matjes kun je plaatsen op plekken waar kittens graag krabben, zoals naast de bank of bij de deur.

 

Een kattenmandje

Natuurlijk wil je ook een fijn plekje in huis creëren voor je kitten, een plek waar hij of zij lekker kan slapen. Koop daarom een fijn kattenmandje. Ook kattenmanden heb je in veel verschillende soorten en maten. Katten vinden het vaak ook heel prettig om ergens in te kruipen, koop daarom bijvoorbeeld een kattengrot voor je kitten.


Speelgoed

Kittens zijn vaak erg speels en daarom is het leuk om verschillende speelgoedjes te kunnen aanbieden. Koop bijvoorbeeld een balletje, kattenhengel, speelrails en verschillende knuffeltjes. Door verschillende soorten speelgoed aan te bieden voorkom je verveling, en is de kans een stuk kleiner dat je op een dag je kitten in de gordijnen ziet hangen!

Met deze bovenstaande essentiële items in huis ben je goed voorbereid op de komst van je nieuwe kitten!

Aantal maal gelezen

665