Skip to main content

17 juli 2020

Zo maak je de mooiste foto’s van je kitten

gesponsorde content

Dat jij niet de enige kattenliefhebber bent wordt al snel duidelijk wanneer je social media gebruikt. Op Instagram alleen al heb je diverse mateloos populaire accounts ter ere van de eigenwijze wezens, zoals cats_of_instagram met 11,6 miljoen volgers. Net als jij krijgen al deze volgers maar geen genoeg van al die kattenplaatjes en filmpjes. Maar hoe maak je nou de allermooiste foto van jouw liefste pluizenbolletje om op je eigen account te posten? Lees hieronder hoe je dat voor elkaar krijgt en voor je het weet heb je tassen vol prachtige poezenplaatjes.

Rustig aan

Oké, eerst even dit. Katten zijn natuurlijk prachtig om naar te kijken en daarmee uitermate geschikt om vast te leggen op de gevoelige plaat. Maar ze staan er ook om bekend dat ze ontzettend koppig en onvoorspelbaar kunnen zijn. Dat maakt ze niet de meest gemakkelijke fotomodellen, hoe elegant ze er ook uitzien. Daarom is het belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Even snel een foto maken zal, tenzij het een ‘lucky shot’ is, niet zoveel opleveren. Voor je kat of kitten is het ook belangrijk dat jullie allebei ontspannen zijn.

Wat is dat gekke ding?

Voor je kat of kitten kan een echte camera best een bedreiging lijken. Met gekke klikkende geluidjes, een bewegende zoomlens en nog veel erger, een flitser. Je kunt natuurlijk ook mooie foto’s maken met een smartphone, maar met een professionele camera maak je toch absoluut de mooiste plaatjes. Laat je kat eerst even wennen aan je apparatuur zodat die prachtige kattenogen straks niet angstig opengesperd op de foto staan.


Lights, camera, action!
 

Inspiratie opdoen

Een kitten in een mandje, een rode kater in een mooie schoudertas dames of een nestje slapende kittens op een fluffy kussen; de mogelijkheden zijn eindeloos en inspiratie kun je op ontzettend veel plekken opdoen. Geef je eigen draai eraan en je kunt beginnen met fotograferen! Het is namelijk wel zo handig als je van tevoren een beetje weet wat je wilt maken. Een goede voorbereiding is het halve werk. En zo kom je er niet ineens achter dat je eigenlijk iets nodig had wat je niet bij de hand hebt.

 

Lights, camera, action!

Zoals je je vast kunt voorstellen vinden de meeste katten flitsende camera’s niet zo leuk. Dat geeft niks want met natuurlijk licht maak je de mooiste foto’s! Wanneer je binnen een fotoshoot doet, zorg er dan voor dat er voldoende daglicht binnen kan komen. Niet alleen bespaar je je kat hiermee een fotografie-trauma maar komen zijn vacht en ogen ook nog eens veel beter uit de verf.

Hulpmiddelen voor succes

Soms moet je je harige fotomodel even een handje helpen. Wil je graag dat hij parmantig in jouw Ted Baker tas gaat zitten maar heeft hij daar zelf niet zo’n zin in? Als hij jouw plannen echt niet wil uitvoeren dan heb je gewoon pech en moet je wat anders verzinnen. Maar je kunt proberen om je kattenvriendje te overtuigen met kattensnoepjes of, nog beter, kattenkruid. Met deze hulpmiddelen maak je binnen no-time vele instagramwaardige kattenfoto’s.