Skip to main content

21 juli 2020

Kitten alleen thuis laten

gesponsorde content

Als je net een kitten in huis hebt gehaald, kun je je ogen waarschijnlijk niet van hem af houden. Uiteindelijk zul je natuurlijk wel moeten, want je kunt niet 24/7 thuisblijven. Wel is het verstandig om wat voorzorgsmaatregelen te treffen, wanneer je je kitten alleen laat. Wij geven je daarom graag wat tips.


Maak je huis kittenproof

Katten zijn een stuk zelfstandiger dan honden en zullen in de regel geen verlatingsangst hebben. Je zult het alleen zijn met een kat dus niet zo langzaam hoeven op te bouwen als met een hond. Kittens zijn wel energiek en kunnen dus voor de lol in je gordijnen gaan hangen of hun nagels in de bank zetten. Om dit te voorkomen kun je het beste een krabpaal voor ze neerzetten. Laat ramen nooit op een tuimelstand staan, want je kitten zou hierin klem kunnen raken met alle gevolgen van dien. Berg kostbare spullen op om te voorkomen dat deze kapot vallen of aan stukken worden gescheurd.

Eten en drinken

Natuurlijk moet je kitten te allen tijde water ter beschikking hebben. Ook wil je niet dat je viervoeter honger krijgt, dus voldoende voeding geven voor je vertrek is ook een must. Kittens kunnen erg speels zijn en om te voorkomen dat zij hun energie gaan gebruiken om je huis overhoop te halen, kun je het beste zijn brokjes in een voerballetje doen. Zo zal je kitten moeite moeten doen om de brokjes te kunnen eten en tegen de tijd dat hij vol zit, is de kans groter dat hij meteen gaat slapen.

Speel met je kat voor je weggaat

Niet alleen een voerbal kan ervoor zorgen dat je kitten wat van zijn energie kwijt kan. Probeer voor je vertrek kort even met je te kitten te spelen. Probeer ook ’s avonds aandacht te besteden aan je kitten, zodat hij genoeg beweging krijgt en ’s nachts niet alsnog de boel overhoop haalt.


Laat ramen nooit op de tuimelstand staan!
 

Houd je kat in de gaten

Heb je het gevoel dat je kat misschien toch niet zo goed alleen kan zijn en zou je hem graag in de gaten willen houden, wanneer je weg bent? Dan kun je natuurlijk altijd gebruik maken van een hondencamera. Met zo’n camera kun je zo nu en dan even een blik werpen op je kat en kijken wat hij uitspookt wanneer je niet thuis bent. Je zou eventueel zelfs bemoedigende woorden kunnen spreken via deze camera. Je houdt contact met de camera door middel van een app die je installeert op je smartphone en je zult dus wel buitenshuis over internet moeten beschikken. Een goedkoop sim only abonnement kan je hierbij helpen.