Skip to main content

30 juli 2020

De gezondheidsvoordelen van een kat

gesponsorde content

Men heeft het altijd over de gezondheidsvoordelen die het hebben van een hond met zich meebrengt. De kat krijgt echter weinig erkenning, terwijl ook dit geliefde huisdier zeer goed is voor je gezondheid. Wil jij afrekenen met diegenen die jou maar aanzien als gekke kattenvrouw (of –man)? Zo kun je ze laten zien dat je aan je gezondheid werkt met je lieve nieuwe kitten!

Katten houden je vrolijk

Ten eerste maken katten je vrolijk en een vrolijk mens voorkomt verschillende gezondheidsproblemen, zoals depressie. Met een nieuwe kitten in huis hoef je je niet te vervelen, je loopt immers de hele dag achter je kat aan om hem uit de gordijnen te halen en leest wellicht urenlang opvoedtips online. Ook geeft het je aanspraak en een veilig gevoel. Natuurlijk doen honden dat ook, maar een hond is nu eenmaal een stuk lastiger om te houden. Als je veel werkt of misschien slecht ter been bent, is juist een kat het ideale maatje!

Katten verlagen stress

Katten werken stressverlagend. Het is logisch dat het moeilijker is om aan je zorgen te denken, wanneer je kleine kitten grappige capriolen aan het uithalen is. Daarnaast komt oxytocine, ook wel het gelukshormoon genoemd, vrij, wanneer je met je kat knuffelt. Dit geeft je een blij en relaxed gevoel. Blije mensen met minder stress hebben natuurlijk weer minder kans op hartaandoeningen en volgens een onderzoek dat in de Journal of Vascular and Interventional Neurology werd gepubliceerd, verlagen katten inderdaad het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten.
 
Ben je allergisch voor katten, maar zou je toch wel willen genieten van hun stressverlagende kwaliteiten? Het blijkt dat het bekijken van kattenfilmpjes, bijvoorbeeld op YouTube, ook een positieve uitwerking heeft op je gemoedsrust! Met een goedkope internet en tv bundel, geniet jij dus ook van deze geweldige dieren en hun stressverlagende werking.

     
    

Ben je allergisch voor katten, maar zou je toch wel willen genieten van hun stressverlagende kwaliteiten? Het blijkt dat het bekijken van kattenfilmpjes, bijvoorbeeld op YouTube, ook een positieve uitwerking heeft op je gemoedsrust!

Betere nachtrust

Velen vinden het slapen met een huisdier een vies idee, maar laat je niet stoppen door oordelende ogen. Je huisdier op het bed heeft namelijk ook zijn voordelen. In een onderzoek dat uitgevoerd werd in Engeland gaf 41 procent van de respondenten aan dat zij beter slapen met hun kat dan wanneer zij alleen slapen. Sommigen gaven zelfs aan dat zij beter in slaap kwamen met de kat naast zich dan met hun partner naast zich! Een goede nachtrust is natuurlijk weer goed voor vele dingen. Bovendien hoef je ’s morgens niet vroeg je bed uit om je kat uit te laten, terwijl dat met een hond wel moet. Op je vrije dag kun je dus gezellig samen uitslapen. Dat heeft misschien geen verdere gezondheidsvoordelen, maar het is natuurlijk wel lekker genieten.