Skip to main content

28 februari 2021

Een kat verzorgen en voorzien van liefde: Hoe doe je dat?

gesponsorde content

Met onze volle agenda's vergeten we soms om onze katten genoeg liefde te geven. Zij hebben ook dagelijks onze aandacht en verzorging nodig. Als je voor het eerst een kat als huisdier hebt, zijn er een paar dingen die je moet weten. Hieronder hebben wij een paar tips onder elkaar gezet voor het verzorgen van een kat, want hoe doe je dat eigenlijk?

Voeding

Bij het verzorgen van je kat kan voeding natuurlijk niet ontbreken. De juiste voeding is erg belangrijk voor een kat. Door het grote aanbod is het daarom nog wel eens moeilijk om kattenvoer te kopen dat goed bij jouw kat past. Je kat heeft verschillende soorten voer nodig in verschillende levensfases. Voor kittens is er bijvoorbeeld speciaal voer. Dit zit bomvol vitamines, eiwitten en mineralen zodat de kitten optimaal kan groeien. Wanneer je kat al wat ouder is kun je overstappen naar ‘senior kattenvoer’. Dit kattenvoer bevat bepaalde vezels die belangrijk zijn. Lees jezelf dus goed in over de verschillende soorten kattenvoer en kies vervolgens voeding die past bij jouw kat.

     
    

Je kat heeft verschillende soorten voer nodig in verschillende levensfases.

Kattenbak

Het toilet van je kat mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ook hier heb je veel keuze en moet je kijken wat het meest praktische is voor jou en je kat. Een grote kattenbak neemt al gauw veel plek in beslag en past niet overal. Vergeet ook niet om kattenbakvulling te kopen. Als je niet van nare luchtjes houdt, kun je kiezen voor kattenbakvulling die de geur absorbeert. Ook hier is het aanbod breed. Lees eens goed door de verschillende soorten vullingen en kies er een uit die goed bij jou en je kat past.

 

Kattenspeeltjes

Katten zijn over het algemeen hele speelse dieren. Spelen met je kat is daarom ook een van de leukste dingen. Je hebt keuze uit een breed aanbod aan kattenspeeltjes waar je jouw huisdier mee kan verwennen. Ook als je kat vaak alleen is zijn er speeltjes die je kunt kopen voor je kat. Het is belangrijk dat je kat genoeg fysieke en mentale stimulatie krijgt. Deze stimulatie is goed voor de ontwikkeling en gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je kat gelukkig is. Ook voor de luie baasjes zijn er kattenspeeltjes. Een populair speeltje is het laserlampje. Katten rennen er maar al te graag achteraan en jij kan lekker achterover leunen in je stoel.

Aantal maal gelezen

1636