Skip to main content

07 juni 2021

Hoe goed ken jij je kat? Doe de test en koop nooit meer een verkeerde krabpaal

partnerbijdrage

Wil je een krabpaal kopen? Kijk dan eerst naar de behoeften van je kat. Wat heeft hij nodig? En waar wordt hij blij van? Niet één kat is hetzelfde namelijk – katten hebben allemaal verschillende karakters. Kom er hier achter welke krabpaal bij jouw kat past.

Oudere katten doen het graag rustig aan en slapen veel. Jonge katten en kittens juist niet –die zijn hun nieuwe wereld nog aan het ontdekken en hebben een veilige plek nodig om te spelen. Of om zich terug te trekken. En buitenkatten komen thuis om te relaxen, terwijl een binnenkat juist behoefte heeft aan uitdaging en een plek om aan te krabben en in te klimmen. Elke kat is dus anders. 

En elke kat heeft een krabpaal nodig

Want van krabben en klimmen worden ze blij en ontspannen – ze maken hun spieren er soepel mee, verzorgen hun nagels en markeren hun territorium. Een goede krabpaal in huis is dus onmisbaar! Maar je moet natuurlijk wel weten welke.

Wat voor krabpaal heeft jouw kat nodig?

“Alleen als je naar het karakter van je kat kijkt, koop je een goede krabpaal”, aldus Dennis Steenbakkers, medeoprichter en krabpalenspecialist van Petrebels. Dit merk heeft een unieke visie op katten en de krabpalen die ze nodig hebben. Ze maken onderscheid tussen vier verschillende types en dat blijkt een gouden formule. “Elke klant gaat naar huis met een krabpaal die perfect bij zijn of haar kat past.” Ze maken dus niet alleen de eigenaar, maar ook de kat blij. En dat is precies wat ze willen. Ben jij ook op zoek naar een echt goede krabpaal?

Ontdek hier wat het karakter is van jouw kat

Een Luie Kat

Katten slapen gemiddeld 16 uur per dag en doen dat vol overgave: er wordt gerekt, gestrekt en schaamteloos gegaapt. Maar sommige katten zijn er wel héél goed in. Die laten rennen en spelen liever aan een ander over en ploffen overal neer voor een heerlijk dutje. Even uitgebreid gekroeld worden? Deze katten vinden het allemaal heerlijk!

In deze krabmeubels doet jouw kat de fijnste schoonheidsslaapjes

Een Krabber

De meeste katten krabben een paar keer per dag aan hun krabpaal. Maar sommige weten van geen ophouden – die krabben het liefst de hele dag door! Als ze willen spelen, als ze enthousiast zijn en als ze zich willen uitrekken na een dutje! Maar eigenlijk weten ze altijd wel een reden te vinden om ergens aan te krabben.

Op deze oersterke krabpalen kan jouw kat zich helemaal uitleven

Een Buitenkat

Achter vliegende insecten aan jagen, in bomen klimmen en soms een echte muis voor de baas mee naar huis nemen. Deze katten zijn het liefst de dag en nacht buiten en gek op avontuur. En komen alleen thuis voor een aai over hun bol, een lekker maaltje en om te relaxen – dan kunnen ze goed uitrusten voor weer een nieuwe spannende dag.

Deze krabpalen zijn de ideale relaxplek voor jouw tijger

Een Binnenkat

Vanaf de vensterbank in het warme zonnetje gluren naar al het spannends wat zich buiten afspeelt. Voorbijlopende mensen, vliegende insecten, vallende blaadjes en rare soortgenoten – alles moet in de gaten gehouden worden! Deze katten zijn het liefst binnen. Veilig en dicht bij hun baasje zijn ze het gelukkigst.

Vanaf deze krabmeubels kan jouw kat alles goed in de gaten houden

Je ziet het – als je weet welk karakter jouw kat heeft, weet je precies welke krabpaal je moet kiezen. Wil je toch nog wat vragen of meer weten over krabpalen? No problem! Neem gewoon even contact op, want de specialisten van Petrebels leggen alles graag aan je uit.

Aantal maal gelezen

1386