Skip to main content

09 juli 2021

Een huisdierverzekering die past bij jouw huisdier en je financiële situatie

partnerbijdrage

Nee, huisdieren kennen niet de verplichte zorgverzekering. Toch is het als goed baasje voor je huisdier zeer verstandig een huisdier verzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd bij veel voorkomende en onverwachte ziektekosten voor je huisdier. Bij specialist Diks kunnen ze je altijd verder helpen aan de voor jou beste huisdierenverzekering.

Er geldt een minimum en een maximumleeftijd

De eerste vraag die bij ongeacht welke verzekering dan ook gesteld wordt is de vraag naar de kosten. Welnu, de premie van de huisdierenverzekering is onder meer afhankelijk van het gewicht van het huisdier, de leeftijd van het huisdier, is sprake van een rasdier of een kruising en kies je voor een aanvullende dekking. Wat betreft de huisdierenverzekering speelt de leeftijd van je huisdier een voorname rol. Er is namelijk sprake van een minimum- en een maximum leeftijd tot waarop jij jouw huisdier kunt verzekeren. Vaak kun jij je huisdieren verzekeren tot een leeftijd van zeven jaar, soms is dat ook vijf jaar. Dat moet je even checken in de polisvoorwaarden van de afgesloten huisdierverzekering.

     
    

Huisdierverzekering: Er geldt een minimum en maximum leeftijd

Premie huisdier verzekering gaat elk jaar iets omhoog

Bij een huisdierverzekering stijgt de premie elk jaar iets. Dat wordt de verouderingstoeslag genoemd. Hoe ouder je huisdier wordt, hoe hoger de kans op aandoeningen. Om die reden wordt de premie ook elk jaar opnieuw berekend. Bij de basisverzekering kun je kiezen voor tal van verschillende aanvullende verzekeringen. Zo is er ook voor jouw huisdier een fysiotherapie verzekering en een verzekering voor gedragstherapie, radiotherapie, tandartskosten en soms ook een verzekering voor de sterilisatie of castratie. Er zijn zelfs verzekeringen voor jouw huisdier die dekking bieden voor vaccinaties. Je kunt voor je huisdier bovendien een reisdekking en crematieverzekering kiezen.

 

Afhankelijk van jouw huisdier en jouw financiën

Welke verzekering je kiest is afhankelijk van wat bij jouw huisdier past en heeft uiteraard ook met jouw financiële situatie te maken.  Bespreek met Diks alle mogelijkheden en ga samen met deze specialist op zoek naar de voor jou beste verzekering. In beginsel is er een huisdierenverzekering voor honden, katten, konijnen en papegaaiachtigen.

Kies voor de basisverzekering en een aanvullende module

Om je huisdier te verzekeren dient het dier tenminste acht weken oud te zijn. Kies je voor de reguliere basisverzekering, dan ligt de vergoeding zo rond de drieduizend euro per jaar. Inbegrepen zijn dan consulten, diagnostiek, bijzondere behandelingen, operaties en het plaatsen van een identificatiechip. Dat geldt eveneens voor medicijnen en euthanasie.  In vrijwel alle gevallen geldt er een eigen risico van 20 procent. Behalve dit basispakket kun je ook kiezen voor een Plus Pakket, een Totaal Pakket en een Ongevallen Pakket.

Jouw huisdier straks prima verzekerd

Voor de duidelijkheid; bij Diks sluit je behalve deze verzekering zo goed als alle andere verzekeringen af. De specialisten staan je graag terzijde bij de zoektocht naar precies die verzekering die bij je past. Maak gebruik van die expertise en ervaring. Dan is jouw huisdier straks prima verzekerd.  En dat is waar het om gaat.

Aantal maal gelezen

893