Skip to main content

02 september 2021

Deze spullen moet iedere huisdiereigenaar in huis hebben!

partnerbijdrage

Bij het nemen van een huisdier komt veel meer kijken dan alleen de aanschaf van het beestje. Je dient het beest namelijk op de juiste manier te verzorgen. Dit doe je middels de juiste voeding en daarnaast door de juiste spullen voor de beestjes in huis te halen. Nu verschillen de benodigdheden natuurlijk enorm per huisdier. Daarom nemen we je in deze blog mee in de benodigdheden die je nodig hebt als het gaat om de meest voorkomende huisdieren in Nederland.

Kat

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een kat is het belangrijk dat je al het een en ander voor de kat in huis haalt. Wanneer je het katje dan ophaalt kun je deze gelijk in een warme omgeving opvangen. Denk hierbij aan bakjes waaruit de kat kan eten en drinken, een kattenbak, een krabpaal en een kattenluik in de woning. Het kattenluik is overigens in eerste instantie alleen relevant als je een volwassen kat hebt gekocht. Wanneer je een nieuwe kitten hebt wil je deze in eerste instantie natuurlijk een poosje binnen houden!

Afbeelding: https://pixabay.com/nl/photos/kat-kattenogen-blauwe-ogen-1285634/

Hond

Wanneer je op zoek bent naar een hond, dan hoef je voorafgaand aan de aanschaf van de hond niet heel veel in huis te halen. De absolute benodigdheden zijn een riempje om de hond uit te kunnen laten, iets waar de hond in kan liggen en net als bij de kat bakjes waar uit gegeten en gedronken kan worden. Je kunt deze spullen voor honden allemaal gemakkelijk aanschaffen bij de dichtstbijzijnde dierenwinkel! Je hoeft hier dus niet ver voor te reizen.

Paard

Bij de aanschaf van een paard komt ontzettend veel kijken. Dit komt omdat de paard niet in de eigen woning gestald kan worden en daardoor op een andere manier verzorgd dient te worden. Je moet het beest namelijk in de wei kunnen plaatsen en weten dat het beest hier een lange tijd kan leven zonder ergens last van te krijgen. Dit doe je door voldoende eten, drinken en likstenen voor paarden in de wei achter te laten voordat je weggaat. Wanneer hier voldoende van aanwezig is weet je zeker dat het paard een aangename tijd zal hebben in de tijd dat jij weg bent. Het voedsel en de likstenen kun je over het algemeen kopen bij een dierenspeciaalzaak en het drinken mag gewoon kraanwater zijn!

Aantal maal gelezen

869