Skip to main content

12 september 2021

Kat, ik hou van jou! Je kat beter begrijpen, opvoeden en verzorgen

KittenTeKoop

"Wat is dat nou precies, dat het kijken naar een kat je doet glimlachen? De liefde van een kat krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Daar moet je als het ware een beetje speciaal voor zijn." ....

Een boekrecensie

Toen mij door de uitgever werd gevraagd of ik het nieuwe boek van Janine Verschure al had gezien: "Kat, ik hou van jou!" was ik als "ik vind alles wat met katten te maken heeft persoon" natuurlijk meteen geïnteresseerd naar de inhoud van dit boek. Nog geen dag later viel een exemplaar van dit boek op de mat.

Al bij het lezen van de inleiding was mijn interesse gewekt: "Een kat doet wat hij wil en als jij goed genoeg bent, mag je deel uitmaken van zijn leven" En dat is nou precies zo waar!

De inhoud

Tijdens het lezen van het boek word je meegenomen door een stukje geschiedenis van de kat (waar komen ze vandaan), de rassen en hun verschillen, kleuren van katten, vachten, gedrag en gedragsproblemen, opvoeden en leren, binnen- en buitenkatten, voeding en gezondheid. Kortom... het complete plaatje en boordevol informatie om jouw kat (nóg) beter te kunnen begrijpen, opvoeden en te verzorgen.

Vooral bij het lezen van het hoofstuk over gedrag en gedragsproblemen dacht ik: Dit moet iedereen lezen! Leer herkennen of je kat stress heeft, wat kunnen oorzaken zijn, wat is conflictgedrag, voorbeelden van probleemgedrag, de verschillende soorten agressie, aandacht vragen, sproeien en onzindelijkheid etc. etc. eigenlijk té veel om op te noemen.

Voor wie

Dus... of je nu al een doorgewinterde kattenliefhebber bent, of als je overweegt een kitten of herplaatser in huis te halen... Dit is een boek waar je zeker weten veel informatie en kennis uit kan halen. Direct toepasbaar in je eigen omgeving.

Het boek leest heerlijk weg en is in duidelijke en voor iedereen begrijpelijke taal geschreven. Daarnaast bevat het prachtige foto's van katten, alleen al het kijken naar de plaatjes is leuk smile

Het boek "Kat, ik hou van jou!"" ook lezen?

Het boek is te bestellen via Bol.com en vóór 23.00 uur besteld, is morgen met het boek en je kattige huisgenoot op de bank met een bakje thee of koffie wink
 

Aantal maal gelezen

3894