Skip to main content

17 september 2021

Zo vervoert u uw kitten veilig

partnerbijdrage

Bij het zien van alle schattige kittens op deze website is de kans erg groot dat u direct zo'n schatje in huis wil halen. We begrijpen dat u niet te lang wil wachten, maar toch is het wel belangrijk dat u eerst goede voorbereidingen treft. Het is bijvoorbeeld van belang dat u van tevoren een kattenbak aanschaft en er zijn ook voederbakjes en kattenspeeltjes nodig. Heeft u daarnaast ook al een goede transportbox in huis?

 

Veilig de weg op

Voordat u uw kitten in de auto gaat vervoeren, is het belangrijk om uw autoverzekering op orde te hebben. Een WA-verzekering is verplicht, maar u kunt ook meer zekerheid creëren door een autoverzekering met beperkt casco of een allriskverzekering af te sluiten. Houd u daarnaast ook goed aan de regels om de veiligheid in de auto te waarborgen. Uw kitten is natuurlijk nog erg klein als hij of zij voor het eerst het nestje verlaat en het is daarom vrij logisch dat u uw katje graag zo dicht mogelijk tegen u aan wil houden. Instinctief lijkt dit misschien de beste keuze, maar toch is dit niet verstandig. Het kan namelijk voorkomen dat de kitten tijdens de autorit de omgeving wil verkennen. Deze afleiding kan voor gevaarlijke situaties zorgen tijdens het rijden. Zorg er daarom altijd voor dat u de kitten in een goede reismand vervoert. Het katje zit dan in een afgesloten, veilige omgeving en kan de bestuurder niet afleiden of het automeubilair beschadigen.

Zo maakt u de reis zo comfortabel mogelijk

Zo'n reismand is misschien even wennen voor uw kitten. Maak er daarom een fijn plekje van door een zachte handdoek in de reismand te leggen. Zo'n handdoek voelt niet alleen prettig aan, maar kan daarnaast ook eventuele ongelukjes van uw kitten opvangen. Schrik er niet van als het beestje moet braken tijdens het autorijden; sommige katten kunnen misselijk worden door het maken van bochten, remmen en weer gas geven. Maak de reismand goed vast met de autogordel, zodat deze tijdens het rijden niet om kan vallen. Zet de radio heel zachtjes aan of laat deze uit en praat geruststellend tegen het beestje.

Eindelijk thuis!

Eenmaal thuisgekomen is het belangrijk om de kitten eerst aan zijn of haar nieuwe omgeving te laten wennen en met rust te laten. Zet de reismand op de grond in huis en laat het beestje zelf bepalen wanneer het eraan toe is om de transportbox te verlaten. Het kan namelijk voorkomen dat de kitten zichzelf eerst nog even rustig wil wassen of nog niet uit de reismand durft te komen. Geef het beestje de tijd en het komt vanzelf goed!

Aantal maal gelezen

742