Skip to main content

21 september 2021

Deze kamerplanten zijn veilig voor katten

partnerbijdrage

De laatste jaren zijn kamerplanten weer ontzettend populair. Menig huis wordt opgefleurd met de meest uiteenlopende planten. Kamerplanten staan niet alleen mooi in huis, maar werken ook bevorderlijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Groen in huis is goed voor ons humeur en onze concentratie en het werkt stres verlagend. En wist je dat veel kamerplanten een luchtzuiverende werking hebben? Genoeg redenen dus om meer groen in huis te halen. Maar pas wel op: niet alle planten zijn even geschikt voor katten. Sommige kamerplanten zijn zelfs giftig voor onze geliefde huisdieren. Wij geven een overzicht van kamerplanten die in elk geval wel veilig zijn voor katten.

 

Katten en planten

Als kattenliefhebber weet je vast wel dat katten gek zijn op planten. Ze vinden niets leuker dan in planten klimmen, tegen de takken aan slaan en soms knabbelen aan de bladeren. Helaas zijn lang niet alle planten even veilig voor onze kleine huisgenootjes. Er zijn in onze woningen zelfs een heleboel planten en stoffen die giftig zijn voor katten. Een eenvoudige oplossing om katten uit de buurt van kamerplanten te houden is door bitterspray op de bladeren te sprayen. Een andere oplossing is het aanbieden van kattengras als gezonder alternatief om mee te spelen en te eten. Deze producten kun je kopen bij een dierenspeciaalzaak als Zooplus en met korting op Zooplus van Tripplo profiteer je ook nog eens van scherpe prijzen.

Veilige planten

Wil je verzekerd zijn van een veilig leefomgeving voor jouw kat en toch genieten van een urban jungle in huis? Dan kun je onderstaande planten in elk geval met een gerust hart in huis halen.

Veilige planten KittenTeKoop

Calathea

De Calathea is de laatste jaren enorm populair en met goede reden. De plant is in veel verschillende variëteiten te koop en ’s avonds komt de plant écht tot leven. Je kunt de bladeren horen ritselen. De plant is bovendien helemaal veilig voor katten.

Graslelie

De graslelie is ook een geliefde kamerplant omdat deze eenvoudig in onderhoud is en altijd goed staat in huis. De plant is ook enorm geliefd bij katten vanwege de vele sprieten. Maar niet gevreesd: de plant is helemaal veilig.

Varen

De varen is een welbekende plant die in verschillende variëteiten te koop is én bovendien luchtzuiverend werkt in huis. De plant doet het vooral goed als deze niet in de volle zon staat. De varen is ook veilig voor katten.

Orchidee

Als je houdt van kleur in huis is de orchidee altijd een goede keuze. De prachtige plant fleurt het interieur direct op en is altijd goed verkrijgbaar. Bovendien is de orchidee ook geen gevaar voor jouw huisdier.

Beaucarnea

De Beaucarnea is beter bekend als de olifantspoot. Het is een tropische plant met een dikke stam die veel lange bladeren heeft. De plant heeft dan ook een magische uitwerking op katten: ze kunnen de stam en de sprieten niet weerstaan. Gelukkig is de plant helemaal veilig om in huis te hebben.

Palm

Palmen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en ze zijn allemaal helemaal veilig voor katten, met uitzondering van de Cycas palm. Gelukkig heb je nog diverse palmsoorten om uit te kiezen. Wat vind je bijvoorbeeld van de Waaierpalm, de Goudpalm of de Areca palm? Palmen hebben bovendien ook een luchtzuiverende werking in huis.

Bananenplant

De bananenplant is nog zo’n tropische schoonheid die in veel interieurs terug te vinden is. Het is een mooie plant die flink groot kan worden en door katten heel interessant wordt gevonden. Gelukkig is de bananenplant niet giftig voor katten.

Pannenkoekplant

De pannenkoekplant was een aantal jaren geleden ineens vanuit het niets immens populair. In elk huishouden was deze bijzondere plant wel te vinden en zelfs nu nog is de plant één van de meest populaire planten in het tuincentrum. De plant heeft unieke bladeren en is eenvoudig in onderhoud. Bovendien is de plant helemaal veilig voor katten.

Aantal maal gelezen

1119