Skip to main content

25 september 2021

4 leuke cadeaus om je binnenkat te entertainen

partnerbijdrage

Een binnenkat is natuurlijk een echt knuffelbeest. Ze zijn zachtaardig, gek op mensen en altijd in voor een potje spinnen op de schoot van een bezoeker. Maar ze kunnen zich ook al eens vervelen. Een leven op de bank is voor hen niet voldoende. Gelukkig zijn er talloze speeltjes en cadeaus waarmee je een binnenkat kan entertainen. We sommen de leukste vier cadeaus voor je op.

 

Laserpen

Een laserpen is een opwindend speeltje voor katten, op voorwaarde dat je het bewust, gecontroleerd en niet te lang gebruikt. Met een laserpen boots je de jachtervaring na. Het heeft dan ook een hoge funfactor. Het voordeel is dat je er zelf niet al te veel moeite voor hoeft te doen. Je kan bijvoorbeeld computeren en op volleybal wedden terwijl je met je kat speelt. Schijn wel niet in de ogen van je kat en houd de punt altijd eerst op de grond om zo de aandacht van je kat te trekken. Er bestaan ook speciale laserpennen voor katten. Deze laserpennen verminderen het risico op oogletsels bij een kat.

Speeltjes met valeriaan

Gedroogde valeriaan is net als kattenkruid een topper voor katten. Terwijl mensen er rustig van worden, reageren kleine haarballen euforisch op deze kattendrugs. Ze beginnen spontaan te spinnen, gezellig te kwijlen en als een bezetene door het huis te racen. Er bestaan dan ook talloze speeltjes met valeriaan, zoals knuffelvisjes en kattentoverballetjes. Ook kan je zelf gedroogde valeriaanwortel kopen en een speeltje opleuken. Overdrijf echter niet. Na ongeveer tien minuten speelplezier haal je het speeltje weer weg. Je bewaart het bij voorkeur in een luchtdichte verpakking.

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash

Kattendraagtas

Het is niet omdat je kat niet alleen buiten mag spelen, dat je het beestje helemaal van de buitenwereld moet weghouden. Gelukkig zijn katten gek van tassen en bestaan er speciale rugzakken waarin je je kat meeneemt. Het gaat om ademende capsules met een glazen raampje, zodat je kat tijdens een wandeling naar buiten kan kijken. Zo gaan jullie samen naar het park of naar het strand, waar je kat met een kattenharnas veilig kan spelen. Vaak heb je ook nog wat extra opbergruimte voor wat lekkers, een beetje drinken en poepzakjes. Let wel op, want voor je het weet heeft je lieverd de poep in het zand verborgen!

Intelligentiespeelgoed voor de kat

Ten slotte is het aan te raden om je kat ook mentaal te entertainen, want ook mentale verveling is heel gevaarlijk. Voor je het weet heb je een kleine lastpak in huis die zelf spelletjes bedenkt! Daarom is intelligentiespeelgoed een goed idee. In plaats van de voerbak gewoon met wat lekkers te vullen, laat je je kat voortaan voor zijn maaltijd werken. Snackballen, snuffeltapijten en voerlabyrinten zijn heerlijk uitdagend voor je kat.

Aantal maal gelezen

912