Skip to main content

11 oktober 2021

Wat zijn de beste kattenrassen voor nieuwe eigenaren?

partnerbijdrage

Welke all inclusive vakantie in Turkije? Die vraag kan al lastig zijn om te beantwoorden en als je hier moeite mee hebt dan zul je het zeker ook moeilijk vinden om te bepalen welk kattenras je wilt. Vooral als je nog niet eerder de eigenaar van een kitten bent geweest, is het lastig om een keuze te maken. Gelukkig kun je gebruik maken van de hulp die je krijgt in dit artikel, net zoals je ook crypto nieuws vandaag moet doornemen als je voor het eerst gaat beleggen in de cryptomunten. Hieronder kun je een paar voorbeelden geven van kattenrassen die perfect zijn voor nieuwe eigenaren. 

 

Siamese katten

Siamese katten zijn erg intelligent en leuk om in de buurt te hebben. Wat betreft onderhoud met hun uiterlijk, het is vrij eenvoudig: ze hebben geen lang haar, dus ze hebben niet veel verzorging of kammen nodig. Ze hebben over het algemeen een geweldig karakter en zijn erg loyaal, maar ook erg sociaal en nieuwsgierig. Hierdoor zijn ze dus zeker een geschikte kattenras voor nieuwe kateigenaren.

Birmese katten

Birmese katten zijn graag in de buurt van mensen en staan ​​bekend om hun hondachtige eigenschappen, vergelijkbaar met een Maine Coon. Ze zijn graag bij hun baasje en ze kunnen sterke banden aangaan en zeer loyaal blijven, dus als je dat gewend bent met honden, zijn Birmese katten geweldig. Ze zijn super toegewijd, intelligent en nieuwsgierig, en ze zullen altijd aan je zijde staan.

Ragdolls

Als je een kat wilt omdat je een dier wilt dat leuk is om mee te spelen die tegelijkertijd ook knuffelig is, koop dan een Ragdoll. Deze goedaardige katten kunnen met iedereen overweg inclusief andere dieren, wat een groot pluspunt kan zijn. Ze zijn bovendien zeer flexibel, ze houden van knuffelen en ze zijn super relaxed. Ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen en schoon te houden.

Maine Coons

Maine Coon katten hebben de reputatie super sociaal, vriendelijk en speels te zijn. Ze kunnen soms hondachtige neigingen hebben, zoals aan de lijn lopen en apporteren, dus ze zijn echt geweldig als je altijd een hondenbezitter bent geweest en je nu naar katten vertakt. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, ze houden van aandacht en ze passen zich gemakkelijk aan.

Sphynx

Als je katten hebt vermeden omdat je niet met hun haar wilt omgaan, koop dan een Sphynx. Deze haarloze katten zien er misschien een beetje uniek uit, maar ze zijn superlief en je hoeft je geen zorgen te maken over het verzorgen ervan, net zoals je je tegenwoordig geen zorgen meer hoeft te maken over wisselkoers berekenen. Ze zijn ook erg relaxed en ontspannen.

Abessijnen

Abessijnen hebben een geweldige persoonlijkheid, ze zijn gemakkelijk te verzorgen en ze zijn erg nieuwsgierig en speels. Ze houden ervan om te verkennen en ze zullen je zeker bezig houden. Ze houden echter niet echt van knuffelen, dus dat is zeker iets om in gedachten te houden. In Nederland zie je ze relatief weinig, maar alsnog zijn ze zeer geschikt voor de nieuwe eigenaren.

Aantal maal gelezen

980