Skip to main content

13 oktober 2021

Is een kattenverzekering de moeite waard?

partnerbijdrage

De zorg voor een ander levend wezen op zich nemen is een grote verantwoordelijkheid. Als je kitten jong en gezond is, lijkt het misschien niet nodig om maandelijkse premies te betalen voor een ziektekostenverzekering voor huisdieren, maar als je vroegtijdig in een kattenverzekering investeert, kun je duizenden euro’s besparen. Wat nog belangrijker is, het zorgt ervoor dat je huisdier toegang heeft tot zorg wanneer je kat dit het meest nodig heeft. In principe kan het dus een goed idee zijn om een huisdierenverzekering voor je kitten af te sluiten. Vergelijk het wel, net zoals aansprakelijkheidsverzekeringen zzp vergelijken een goed idee is. Hierdoor kun je waarschijnlijk geld besparen, terwijl het zo ook mogelijk is om voor de meest geschikte polis te kiezen.

De kattenverzekering dekt in aanmerking komende dierenartsdiensten die je uit eigen zak betaalt, zoals onverwachte operaties, diagnostische tests, examenkosten, geneesmiddelen op recept en meer. Er zijn verschillende soorten verzekeringsplannen voor katten, elk met verschillende dekkingsgraden. Doe daarom goed onderzoek naar deze verschillende types en bepaal uiteindelijk op basis hiervan welke het meest geschikt is voor je kitten. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar alles wat de huisdierverzekeringen precies dekken en de voorwaarden. Eventueel kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, bijvoorbeeld voor reis, gebit, crematie en/of vaccinaties. Zo kun je dus voor de beste kattenverzekering afsluiten, wat ook van belang is als je een keuze maakt uit de beste credit cards

 

Na analyse van de huisdierverzekeringsopties voor tienduizenden katten en honden, ontdekten onderzoekers dat er tien kattenrassen zijn die de meeste kans hebben om gezondheidsproblemen te ontwikkelen voordat ze zich inschrijven voor een huisdierenverzekering:

  • Gemengd (ras onbekend)
  • Binnenlandse korthaar
  • Binnenlandse halflang
  • Binnenlandse langhaar
  • Siamees
  • Russisch Blauw
  • Maine Coon
  • Persain
  • Ragdoll 
  • Amerikaanse Korthaar (raszuiver)

Als je een kitten hebt van een van deze rassen dan is het dus zeker een aanrader om zo snel mogelijk een kattenverzekering af te sluiten. Net zoals NASDAQ aandelen direct kopen, moet je zo’n huisdierenpolis ook direct regelen. Met een kattenverzekering hoef je slechts een fractie van de kosten te betalen voor de behandeling van allerlei soorten ziekten waar de bovenstaande rassen vaak last van hebben, zolang ze niet bestonden vóór het moment van inschrijving. Veel plannen kunnen je helpen de voorgeschreven medicijnen van je kat te betalen. Sommige dekken zelfs de kosten van voedingssupplementen, wat een mogelijke behandeling is voor katten met een nierziekte.

Zoals eerder al genoemd is, is het dus wel belangrijk dat je de kattenverzekeringen met elkaar vergelijkt. Dit kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je kijken naar de kosten, maar ook naar de geboden dekking. Bij het afsluiten van een kattenverzekering met het oog op de kosten, moet je onder meer op het jaarlijks eigen risico letten. Ditzelfde geldt voor de premie die je elke maand moet betalen. Overigens is het ook nog een goed idee om naar de verzekeringsmaatschappij zelf te kijken. Je wilt immers wel dat je een verzekering voor je kitten afsluit bij een goede verzekeraar

Aantal maal gelezen

1331