Skip to main content

13 oktober 2021

Zo maak je je huis "kittenproof"

partnerbijdrage

Wie al eens eerder kittens heeft gehad of graag kattenfilmpjes of YouTube kijkt, weet het maar al te goed: katten zetten graag de boel op stelten! Dit zorgt vaak voor grappige situaties, maar soms ook voor vervelende. Je dure porseleinen kopjes worden van de salontafel gestoten, de nagels worden gescherpt aan de leren sofa en er wordt een plasje gedaan op je nieuwe tapijt. Hoe voorkom je dit soort schade?

Vergelijk je verzekering

Verzekeringen vergelijken voorkomt schade niet, maar het verzacht wel de pijn wanneer je kitten zich tegoed heeft gedaan aan je kostbare bezittingen. Alvorens je een kitten in huis haalt, is het dan ook raadzaam je inboedelverzekering te controleren en zo nodig aan te passen, zodat eventuele schade van je lieve huisdiertje wordt vergoed.

Laat voedsel nooit onbewaakt achter

Je maaltijden niet onbewaakt achterlaten is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste wil je voorkomen dat je kat ervandoor gaat met jouw heerlijke stukje gegrilde kip. Ten tweede wil je je kat beschermen. Sommige dingen die wij eten, bijvoorbeeld chocola, zijn giftig voor je kat. Tot slot is dit punt belangrijk omdat je je inboedel wilt beschermen. Een kat op de eettafel of salontafel kan het leuk vinden om je dure glazen of kopjes van de tafel af te stoten. Heeft hij de gewoonte op het aanrecht te zoeken naar etensresten? Hier komt hij waarschijnlijk verschillende elektrische keukenapparaten tegen. Je kat kan zich verwonden of je apparaten en snoeren beschadigen.

Berg kostbare spullen op

Je verzameling Swarovski-beeldjes staat wel mooi op je dressoir, maar het beste breng je deze in veiligheid voor de komende één a twee jaar om te voorkomen dat je kat ze omstoot. Ben je gesteld op je luxueuze, hoogpolige witte vloerkleed? Berg deze op totdat je kat zindelijk is. Houd daarnaast snoeren buiten bereik van je speelse kitten met het oog op de veiligheid van iedereen.

Schaf een krabpaal aan

Je sofa opbergen wordt wat lastig. Je moet immers ergens zitten. Om te voorkomen dat je kitten zich uitleeft op het leer of het velours, schaf je het beste een krabpaal aan. Sommige katten scherpen het liefst hun nagels aan een verticale paal; andere hebben de voorkeur aan een horizontale krabpaal of –mat. Als je twijfelt, schaf je het beste beide aan. Anders bestaat de kans dat je kat alsnog zijn nageltjes in de bank zet.

Speel met je kitten

Geef je kitten veel liefde en aandacht. Speel spelletjes met je kat, zodat hij zijn energie kwijt kan. Zo krijgen jij en je huisdiertje een hechtere band en zal je kitten zich minder snel uit verveling uitleven op je inboedel.

Aantal maal gelezen

1188