Skip to main content

11 januari 2022

Tips voor reizen met een huisdier naar de Verenigde Staten

partnerbijdrage

Photo by Timothy Meinberg on Unsplash

Huisdieren zijn een extra gezinslid. Daarom besluiten veel mensen hun huisdier dan ook mee te nemen op vakantie. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om met een huisdier naar de Verenigde Staten te reizen. Je hoeft alleen maar de door dit land vastgestelde voorschriften voor internationaal reizen met dieren te kennen en na te leven.

Volgens de reisvoorschriften van de Verenigde Staten mogen katten, honden en bepaalde vogels het land in. Het Ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten is de instantie die de controle uitvoert op alle dieren die het land worden binnengebracht.  Als je zo'n reis met je huisdier gaat maken, is het belangrijk dat je onderstaande tips en formaliteiten kent. We bespreken ze in hieronder in meer detail.

Welke formaliteiten moet je regelen voor een reis met je huisdier?

Voor je aan je reis begint, moet je nagaan of je in het bezit bent van alle vereiste documenten.

Het ESTA voor Amerika aanvragen

Op de eerste plaats is het belangrijk om een ESTA aan te vragen, anders mag je de Verenigde Staten van Amerika niet eens betreden. Dit is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar dit land te mogen vliegen. Het ESTA aanvragen is gemakkelijk en snel, want dit kan volledig online. Het ESTA is in principe twee jaar geldig. De meeste Nederlandse reizigers voldoen aan de voorwaarden van het ESTA, maar controleer dan van te voren toch goed voor de zekerheid.

Certificaten voor je kat of ander huisdier

Ook je huisdier moet een aantal documenten hebben. Het gaat bijvoorbeeld om een certificaat waarop alle vaccinaties staan die je kat of ander huisdier gekregen heeft. Je moet ook een document hebben waaruit blijkt dat het dier gezond is. Dit document mag niet meer dan 3 dagen voor de reis naar Amerika worden afgegeven.

Daarnaast wordt bij de douane meestal gevraagd naar de uitvoervergunning en het “screwworm” certificaat, een document dat bevestigt dat het dier vrij van larven is.

Bovendien moet het dier voor de reis gechipt worden en moet je ervoor zorgen dat je je houdt aan alle regels die de luchtvaartmaatschappij stelt voor het vervoer van huisdieren.

Controleer of alle documenten in orde zijn

Soms kunnen bepaalde dingen over het hoofd gezien worden. Maak dus een lijst van al het papierwerk dat je moet invullen en in orde hebben om met je huisdier de VS binnen te komen. Dit zal ervoor zorgen dat je geen problemen zult hebben om met een huisdier het land binnen te komen.

Andere zaken om rekening mee te houden

Als je in het land aankomt, moet je op het douaneformulier aangeven dat je met je kat (of ander huisdier) reist. Hiervoor moet je bij de douane in de rij aansluiten waar staat “Something to declare”. Hier laat je je paspoort, ESTA en het vaccinatiebewijs van het huisdier zien.

Het is belangrijk om te weten dat als je met je huisdier naar Amerika reist, sommige staten bepaalde quarantainevoorschriften hebben waaraan het dier moet voldoen, vooral in het geval van katten.

Photo by Zoë Gayah Jonker on Unsplash

Vereisten van de luchtvaartmaatschappij

Bovendien is het raadzaam rekening te houden met andere belangrijke vereisten die door luchtvaartmaatschappijen worden gesteld. Een ervan is dat je huisdier eraan gewend moet zijn om de hele vlucht naar de Verenigde Staten in een kooi te zitten. Ze raden ook aan de nagels van je kat te knippen voor je op reis gaat om te voorkomen dat het zich bezeert. Een ander belangrijk aspect is dat je huisdier beter geen eten kan geven in de uren voor de vlucht. Indien nodig kun je kiezen voor licht verteerbaar voedsel.

Aantal maal gelezen

2045