Skip to main content

18 maart 2022

Hoe haal ik mijn partner over voor een kitten?

partnerbijdrage

Wat geweldig: zo’n schattige kitten die bij jou in de woonkamer rondrent. Daar wordt toch iedereen op slag gelukkig van? Stel dat jij supergraag een kitten wilt, maar dat je partner hier absoluut niet op zit te wachten: hoe pak je dit strategisch aan? Wij geven je enkele tips!

Een goed begin

Zoals wel vaker blijkt: een goed begin is het halve werk. Laat je partner daarom subtiel stapje voor stapje wennen aan het idee van het hebben van een kitten. Wees niet te resoluut door te zeggen dat je perse nú een kitten wilt en die morgen ophaalt. Daarmee jaag je je partner alleen maar op. Begin klein en laat wat leuke foto’s op Instagram of grappige Tiktok’s zien van de liefste kittens. “Dit is toch geweldig lieverd?”

Speel het op de man

Is jouw partner langzaam maar zeker gewend aan het idee, maar is hij of zij nog niet helemaal overtuigd? Gooi dan zeker wat emotie in de strijd. Geef aan dat jij dit écht heel erg graag wilt. Dat er echt niet zoveel tijd in gaat zitten. Hoe geweldig het je lijkt als zo’n beestje trouw op jou wacht zodra je thuiskomt. Oftewel: een droom die echt uit zou komen!

Omkopen maar!

Heb je je uiterste best gedaan en alle charmes in de strijd gegooid? En heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan is de hoogste tijd om een iets minder chique stap te zetten: omkopen! Voor wat, hoort wat. Staat die nieuwe gigantische televisie nu al heel lang op de verlanglijst van je partner, zijn de herentruien zoals een comfortabele V-hals trui wel toe aan vervanging of wil hij al eeuwig zijn racebrevet halen voor op het circuit? Zet deze wens of dit verlangen tactisch in en gebruik dit als onderhandeling voor jouw kittenwens.

Neem het werk uit handen

Een van de aspecten waar jouw partner misschien wel tegenop ziet bij de aankoop van een kitten, is dat er veel werk en tijd in gaat zitten. Neem dit weg en trek (vooral in het begin) het werk naar jezelf toe. Jij wilt toch die kitten? Dan is het ook wel eerlijk om zelf in te staan voor alle ‘gevolgen’. Je zult daarbij zien dat je partner langzaam maar zeker zelf ook werk zal oppakken.
 
We willen natuurlijk alles behalve stoken in een goed huwelijk. Wil je partner nu écht geen kat? Dan kun je soms niks anders dan dit gewoon te accepteren. Hoe leuk en schattig zo’n klein katje ook is, het moet niet veel negatieve gevolgen hebben. Is er ruimte voor onderhandelingen? Dan hopen we dat bovenstaande tips jou een stuk verder zullen helpen!

Aantal maal gelezen

1163