Skip to main content

30 mei 2022

Hoe voorkom je teken bij je kat?

partnerbijdrage

Je wilt je kat natuurlijk altijd beschermen tegen nare ziektes en beestjes. Teken zijn beestjes die je niet zo snel ziet op de huid van je kat, maar waar je kat waarschijnlijk regelmatig last van kan krijgen. Hoe voorkom je nou teken bij jouw kat? Hieronder vind je een aantal tips om teken bij jou kat te voorkomen.

 

Gebruik een anti-teek middel

Een veel gebruikte manier van kattenbaasjes om teken te voorkomen is het gebruiken van een anti-teek middel. Frontline Combo teken- en vlooienmiddel is een goed voorbeeld van een anti-teek middel. Dit middel breng je maandelijks in de nek van je kat aan en het middel voorkomt dat teken en vlooien zich op de huid van je kat gaan nestelen. Een ander middel om teken bij je kat te voorkomen is een tekenband bij je kat. Dit is een soort van halsband die stoffen afgeeft aan de huid van je kat. Deze stoffen zorgen ervoor dat teken worden geweerd. Beide manieren zijn erg effectief om teken te voorkomen bij je kat!

Controleer je kat regelmatig op teken

Een andere manier om teken te voorkomen is het regelmatig controleren van de huid van je kat. Als je regelmatig de huid van je kat bekijkt en voelt, kun je teken al snel opsporen. Als je er op tijd bij bent heeft een teek zich nog niet vastgebeten in de huid van de kat. Als dit wel zo is, moet je de teek zo snel mogelijk verwijderen met een tekenpen. Een teek kun je niet met je eigen hand weghalen. De kans is dan namelijk groot dat er een gedeelte van de teek vast in de huid blijft zitten en dit kan schadelijk zijn voor je kat.

Waarom teken voorkomen?

Waarom is het nou eigenlijk zo belangrijk om teken te voorkomen en te verwijderen? Waarom zou je ze niet gewoon laten zitten totdat ze zich loslaten van de huid van je kat? Dat heeft zo zijn redenen. Teken zijn ziekteverspreiders en kunnen ziektes afgeven aan je kat. Dit doet een teek door voordat hij bloed gaat zuigen speeksel in de huid van de kat te spuiten. Dit speeksel kan ziektes bevatten en hierdoor kan je kat bijvoorbeeld de ziekte van Lyme krijgen. Dit is de bekendste ziekte die teken overgeven, maar er zijn er nog veel meer. Zorg er dus voor dat je jouw kat regelmatig controleert op teken!

Jij weet nu precies hoe je teken kunt voorkomen en waarom je dit moet doen!

Aantal maal gelezen

835