Skip to main content

07 juni 2022

- Kattige Product Test -
LittyCat - De afvalemmer voor naast je kattenbak

KittenTeKoop

Hoe leuk katten ook zijn... die kattenbak uitscheppen en schoonmaken... het is en blijft wel een dingetje... zeker met een Sphynx. Als die naar de bak is geweest dan weet je het direct!

Wat vooraf ging...

Mijn kat is de luxe bezitter van een privé verblijf in ons huis. Hij heeft een eigen kamer, voorzien van alle gemakken. Een fijne krabton, krabplanken, speeltjes, mandjes, kleedjes, voeding, watervoorziening en last but not least... zijn kattenbak. Ik gebruik altijd klontvormend kattengrid.

Naast de kattenbak stond een random afvalemmertje met een vuilniszakje erin. Super makkelijk. Dekseltje open... en scheppen maar en dekseltje weer dicht. Zeer regelmatig verving ik het vuilniszakje. Niets mis mee... toch?

Toch stinkt die vuilnisemmer

Nu was mijn vuilnisemmer niet bepaald luchtdicht te noemen. En hoe vaak ik ook de zak verwissel... het deksel gaat open en dicht en een weeïge lucht bleef in de ruimte hangen. Nu bedacht ik me dat er voor baby's van die speciale luieremmers zijn... dat moet toch ook voor katten bestaan? En jawel hoor! Natuurlijk hebben ze daar al over nagedacht!

De LittyCat kattenbak afvoercontainer mét schep en één navulcasette

Via amazon.nl kwam ik de LittyCat kattenbak afvoercontainer tegen. Die moest ik proberen! Na mijn bestelling duurde het drie dagen voordat ik het pakketje mocht ontvangen (dus dinsdag besteld en vrijdag binnen in mijn geval) Vrij snel nog eigenlijk. In de doos (op onderstaande foto) zat de afvalemmer, een schepje en één casette met de vuilniszak*

En zoals je kan zien op de foto kon ik het ook niet laten om een tray van mijn kat zijn favoriete maaltje mee te bestellen: Almo Nature Kippenfilet (meteen maar 24 blikjes). Bij Pet's Place hebben ze een aanbieding met kattenvoer: 18 halen + 6 gratis. Mijn bestelling bij Amazon kwam hiermee bijna gelijk qua prijs uit (€ 1 duurder)!


Hoe het werkt

Het was even puzzelen, maar als je het eenmaal weet valt het best mee (maar da's met alles zo eigenlijk). De cassette met de vuilniszak "hangt" boven twee kleppen, zodra je de afvalemmer opent, zijn de kleppen dicht, je schept het afval erin, drukt op de grijze knop, de kleppen gaan open en dicht et voilá... weg is je afval! Luchtdicht naar het onderste gedeelte van de emmer in de zak verdwenen.

* Er wordt één casette meegeleverd. De cassette bevat eigenlijk één hele grote lange vuilniszak. Je maakt eerst een knoop onderin, die trek je helemaal naar beneden in de emmer en zit de vak vol, dan snij je de zak af met het in de emmer ingebouwde mesje en maak je weer een knoop. Dat zakje gooi je weg en je trekt weer een nieuw stuk zak uit de cassette en maak opnieuw een knoop voor onderin... snap je? ;-)


Op de website van LittyCat vond ik de instructievideo hoe je de afvalcontainer in elkaar zet. Ook zie je hoe het werkt met de cassette.

De prijs

De aanschafprijs van de LittyCat Afvalcontainer valt op zich nog best mee als je deze vergelijkt met de prijs van een "normale" degelijke afvalemmer. Voor de LittyCat afvalcontainer heb ik € 29,95 betaald (dat is dus incl. het schepje en één navulcassette én inclusief verzendkosten naar NL)

De navulcassettes zijn echter best aan de prijs vind ik:
Voor 3 Littycat navul cassettes betaal je: € 22,95
Voor 6 Littycat navul cassettes betaal je: € 39,95
Voor 12 Littycat navul cassettes betaal je: € 69,95

Eindoordeel

Ik heb de LittyCat nu een aantal weken in gebruik voor één kat en heb al eenmaal een zak vol eruit gehaald. De tweede zak is nu in gebruik. Het stinkt absoluut niet en ik ben erg blij met deze aanschaf. Ik hoop lang te doen met deze cassette, maar zal wel snel over moeten gaan tot het bij bestellen van de navul cassettes vrees ik (dat worden er dan meteen 6).

De LittyCat Afvalcontainer krijgt van mij 4 van de 5 sterren.
+  Geurvrij
+  Stevige vuilniszak in de cassette
+  Fijn in gebruik
+  Betaalbare aanschafprijs van de afvalcontainer
+ Goed schoon te houden
+ Fijn schepje erbij
+ Hij ziet er mooi uit (het oog wil ook wat!)

-  De navulcassettes zijn prijzig
-  De opening van de kleppen zou iets groter mogen zijn


Aantal maal gelezen

3472