Skip to main content

04 september 2022

Dit zijn de populairste katten van Nederland

partnerbijdrage

Katten, we zijn er natuurlijk dol op. Waar honden vaak ontzettend aanhankelijk zijn, hebben veel katten hun eigen wil. Niet voor niets maakt juist dat het zo leuk! Ook heb je met een kat natuurlijk in tegenstelling tot een hond veel minder werk. Waar je een hond meermaals per dag uit moet laten, heeft een kat z’n kattenbak. Kortom, ontzettend veel voordelen dus.

Loop je al een tijdje met het idee om een kat in huis te nemen, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je je al flink hebt verdiept in welke verschillende rassen er allemaal zijn. Het leuke aan katten, is dat ze allemaal anders zijn. Zo heeft ieder ras zijn eigen karaktereigenschappen en natuurlijk ook uiterlijk. Om je een idee te geven welke rassen er op dit moment ontzettend populair zijn, hebben we er enkele voor je op een rijtje gezet.


Brits Korthaar

De onbetwiste nummer één is natuurlijk de Brits korthaar. Deze kat vindt haar oorsprong in Engeland. Deze kat is te herkennen, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden aan zijn korte en vooral dichte vacht. Ook heeft de Brits Korthaar een brede kop met grote ogen en volle wangen. Het bijzondere aan deze kat, is dat ze zelfs twee verschillende kleuren ogen kunnen hebben.

De Brits korthaar is een ontzettende lieve, rustige en introverte kat. Ze zijn er dol op om te spelen met hun baasje en staan bekend als een echte knuffelkont. Ook vinden ze het heerlijk om aandacht te krijgen en zijn ze het liefst in het gezelschap van mensen. Doordat deze kat zo aanhankelijk is, is deze Brits korthaar een perfecte kat voor mensen die alleen wonen. Doordat hij zo gek is op knuffelen, hoef je nooit bang te zijn dat je je eenzaam of alleen voelt.


Ragdoll

De Ragdoll staat bekend om zijn imposante uiterlijk. Deze grote kat kan als vrouwtje een gewicht bereiken van tussen de 4 en 6 kilo en als mannetje zelfs 9 kilo. Wel duurt het zo’n 4 jaar voordat ze hun uiteindelijk lichaamsgewicht hebben bereikt. Maar wanneer het dan eenmaal zover is, dan is deze prachtige kat een indrukwekkende verschijning. Ze zijn niet alleen gespierd, maar hebben ook een dikke nek, harige poten en ook een breed hoofd.

De Ragdoll is een echte familie kat en kunnen het dus ook met iedereen goed vinden. Zowel met hun baasje, als met kinderen is voor de Ragdoll geen enkel probleem. Deze kat kan overigens prima binnen blijven, dus ga je een tijdelijk huis huren Hoogezand, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken of je kat zich hier wel prettig voelt.

Maine Coon

Uiteraard mag de Maine Coon absoluut niet ontbreken in deze lijst met populaire katten. Deze kat is uniek in z’n soort en kenmerkt zich door de prachtig lange haren in allerlei verschillende kleuren. De Maine Coon schroomt er echter niet voor om de kou te trotseren. Hoewel deze prachtige kat een absolute lust voor het oog is, mag hij maar al te graag naar buiten om daar het avontuur op te zoeken.

Het karakter van deze kat kenmerkt zich door voor z’n aanhankelijkheid en rust, iets wat bij veel katten absoluut niet het geval is. Juist dit maakt het dat de Maine Coon uitermate geschikt is als kat voor gezinnen met jonge kinderen.


Aantal maal gelezen

1066