Skip to main content

26 oktober 2022

Help! Ik kan niet meer voor mijn (ras)kat(ten) zorgen

KittenTeKoop

Soms is het niet mogelijk om nog langer voor je (ras)kat(ten) te zorgen. Dit kan te maken hebben met problemen van de kat in de groep, allergieën, een overlijden, financiën, gedragsproblematiek etc. Wat doe je dan? Bij wie kan je terecht? Hoe vind je een goed nieuw thuis voor je (ras)kat(ten)? ...

Wat zijn de opties

Natuurlijk wil je het beste voor je kat. Als je eenmaal het, vaak toch al té lastige, besluit hebt genomen om op zoek te gaan naar een goed nieuw gouden mandje zijn er een aantal opties:

- Rondvragen in je eigen omgeving of iemand een geschikt mandje weet
- Je (ras)kat aanbieden op Marktplaats
- Je (ras)kat naar het asiel brengen
- Je raskat aanbieden in de rubriek Herplaatsing op KittenTeKoop
- Je (ras)kat ter herplaatsing aanmelden bij Kattenherplaatsing.nl

Nou is iedereen natuurlijk vrij in zijn keuze, maar ik zou in de eerste plaats vooral eerst eens rond te vragen in je eigen familie en of kennissenkring. Je kent deze mensen, kent de omgeving waarin de kat terecht gaat komen en je houdt contact met de door jou herplaatste kat. Bijf echter niet te lang zoeken als er een tijdsdruk achter zit. Ook het vinden van een goed nieuw thuis via kittentekoop.nl of kattenherplaatsing.nl kan wat tijd in beslag nemen! Is er helaas niemand in je (directe) omgeving in de gelegenheid om een goed nieuw thuis te bieden... dan zijn wat mij betreft in het geval van een raskat met stamboom, KittenTeKoop.nl en Kattenherplaatsing.nl de beste opties. Heb je een kat zonder stamboom, informeer dan direct bij Kattenherplaatsing.nl naar de mogelijkheden!

KittenTeKoop of Kattenherplaatsing

Alleen al de gedachte om op zoek te moeten gaan naar een nieuw thuis voor je raskat is voor de meeste katteneigenaren al heftig. Heb je eenmaal toch de knoop door moeten hakken, dan kan ik me voorstellen dat het heel erg moeilijk is om zelf de bemiddeling te doen. Op dat moment is het fijn om dat uit handen te geven aan een kundige en vertrouwde partij als KattenHerplaatsing.nl

Heb je liever zelf de touwtjes in handen en alle kennis en kunde genoeg om een juiste match te maken? Dan is KittenTeKoop een uitkomst. Je kent je kat zelf natuurlijk het beste en voelt feilloos aan waar deze het beste op zijn/haar plek zal zijn. Ook heb je er geen moeite mee om alle mailtjes en telefoontjes zelf te beantwoorden.


De opties tussen KittenTeKoop.nl en Kattenherplaatsing.nl staan in het overzicht hiernaast weergegeven.

KittenTeKoop.nl


 • Groot bereik

 • Zelf bemiddelen

 • Lage kosten

 • Kat dient in het bezit te zijn van een stamboom

 • Je gegevens zijn openbaar

 • Geen wachtlijst met gegadigden

 • Geen tijdelijke kattenopvang

KattenHerplaatsing.nl


 • Groot netwerk

 • Gratis persoonlijk advies

 • Bemiddeling bij herplaatsing

 • Je gegevens zijn anoniem

 • Wachtlijst met gegadigden

 • Gratis nazorg

 • Wettelijk alles in orde

 • Voor katten met en zonder stamboom

 • Raskat met stamboom wordt ook aangemeld op KittenTeKoop (anoniem)

 • Hogere kosten

   

Twijfel je nog of een herplaatsing van je kat écht wel de juiste oplossing is?

Ik kan me voorstellen dat het maken van de definitieve keuze lastig is. Is herplaatsing wel de juiste optie? Heb je meerdere katten? Is de kat die je wilt herplaatsen wel de oorzaak van de problemen? Is er misschien toch niet een andere en betere oplossing? Eenmaal herplaatst kan je je keuze niet meer ongedaan maken....

Neem in dat geval eens geheel vrijblijvend contact op met Marieke van Kattenherplaatsing.nl Naast dat Marieke (en Karin) beschikken over een relevant en erkend diploma op kattengebied, hebben ze ook een groot netwerk van kattendeskundigen en organisaties, zodat ze je specifieke hulp kunnen bieden met je kattenvraag of probleem mochten ze er zelf niet helemaal uit komen.

Een gelukkige kat kan ook betekenen: Een succesvol herplaatste kat

Sterker door samenwerking

Best apart toch? Dat je zelf een herplaatsing rubriek hebt en dan toch mensen adviseert gebruik te maken van een andere website? Nou.... dat vind ik dus niet!

In deze tijd merk ik nog meer dat samenwerking steeds belangrijker wordt. Opgebouwde kennis delen met andere “vakidioten” is geweldig. Dat geldt zeker op het gebied van katten. Ik ben blij dat Kattenherplaatsing.nl er is. Ik merk heel vaak dat mensen het supermoeilijk vinden om hun maatje te herplaatsen. Marieke van Kattenherplaatsing.nl kan hierin deze mensen heel veel beter begeleiden en zo samen met deze mensen een passende match  te vinden voor hun kat. Mijn doel is tevreden mensen, mensen een goed gevoel geven, ondanks hun moeilijke beslissing. Dat betekent dus zeker niet dat dat per se via mijn website moet zijn, maar dat de weg via Kattenherplaatsing.nl ook een prima oplossing is!


Aantal maal gelezen

1810