Skip to main content

12 oktober 2022

Dit zijn onmisbare katten accessoires voor jouw nieuwe kitten

partnerbijdrage

Wil je een schattige kitten in huis halen? Dan ben je vast ook benieuwd welke accessoires musthaves zijn voor je nieuwe huisdier. In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt om je nieuwe kat een warm welkom te bieden en thuis te laten voelen.

 

 

Slaapplek om terug te trekken

Katten zijn gek op rust en hebben dan ook graag een plekje waar ze zich terug kunnen trekken. Er zijn verschillende soorten slaapplekken voor katten. Zo kun je kiezen voor een poezenmand en eventueel ook nog ergens een kattenkussen neerleggen. Je beestje een fancy onderkomen geven? Overweeg dan de kattenhangmat! Daarnaast zijn er ook complete kattenhuizen waar je kat lekker kan vertoeven. Neem eens een kijkje op Kattenpagina.com waar je verschillende onderkomens eenvoudig kunt vergelijken. Je vindt er reviews en de beste keuzes per type slaapplek.

Krabpaal en klimpaal

Je wilt natuurlijk je meubels en gordijnen beschermen en daarvoor komen een krabpaal en klimpaal goed van pas. Zo geef je ze een goed alternatief en kunnen ze zich lekker uitleven. Zorg dat je de krabpaal en/of klimpaal afstemt op jouw type kat. Nu zijn ze nog schattig en klein, maar later worden ze groter. Zo zijn er bijvoorbeeld ook specifieke krabpalen voor maine coons of andere grote katten. Een lekkere chill plek bovenop de krabpaal komt goed van pas zodat je nieuwe kitten zich daar veilig op hoogte kan terugtrekken.

Kattenbak, eventueel een kattenluik

Ook een kattenbak mag natuurlijk niet ontbreken. Daar doe je speciale kattenbakkorrels in. Zorg ook voor de juiste accessoires waarmee je de kattenbak kunt schoonmaken. Mag jouw katje ook naar buiten? Zorg dan ook voor een kattenluik. Is je kitten opgegroeid bij een ander gezin en hadden ze daar een bepaald type kattenbak? Eventueel kun je ervoor kiezen om die over te nemen, zodat jouw beestje gemakkelijker kan wennen bij zijn nieuwe thuisadres. Gaat je kat naar buiten? Dan komt een halsbandje met adreskoker ook goed van pas. Optioneel kun je je kat laten chippen en registreren.

Kattenvoer en eet- en drinkbakjes

Verder moet je kitten natuurlijk ook eten. Er is bijvoorbeeld ook kattenvoer dat speciaal geschikt is voor kittens. Je kunt daarnaast ook navragen bij het gezin waar jouw kitten geboren is wat de kat daar te eten kreeg. Dit kun je dan verwerken in het voedingspatroon. Na verloop van tijd kom je er vanzelf achter waar jouw katje wel of niet van smult.

Speeltjes voor je huisdier

Nu je schattige kitten al aan het wennen is aan huis, kun je hem of haar verrassen met toffe kattenspeeltje. Wat dacht je van een speelveer en kattenhengel? Leuk voor de kitten en tevens leuk voor jou om te zien hoe jouw kitten zich vermaakt. Daarnaast doen denkspelletjes het goed. Laat je kat spelen en beloon hem of haar met een snoepje. Verder is er nog veel meer verkrijgbaar, van neppe muizen tot laserlampjes. Zo kan je kat lekker jagen. Ook hiervoor raden we je aan om een kijkje te nemen op Kattenpagina.com, waar je de leukste speeltjes eenvoudig kunt vergelijken.

Aantal maal gelezen

837