Skip to main content

31 oktober 2022

Verboden ras: De Scottish Fold

KittenTeKoop

Al langer is bekend dat er niet met dieren gefokt mag worden waarvan de uiterlijke kenmerken kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Voorbeelden als: Te korte snuit, zeer korte poten, extreem klein gefokte dieren etc. worden hierbij genoemd. Echter was er geen lijst van verboden raskatten. Tot vandaag....

Bekendmaking NVWA

Stambomen en rasvereniging

Ook Neocat heeft besloten om per 01 januari 2023 geen stambomen meer af te geven voor kittens met een Scottish/Highland Fold-ouder of een Scottish/Highland Straight-ouder.

© Bron RTLNieuws, uitzending 31 oktober 2022 20.30 uur. Reportage bijdrage: Jildou van Opzeeland (verslaggever), Kelly Kessen (dierenarts Dier & Recht) en Tamara De Brauwer (KittenTeKoop)


Vandaag heeft de NVWA duidelijkheid geschept over welke rassen nu precies verboden zijn op hun website: Fokken met katten

Hier worden twee rassen expliciet vermeld: De Bambino Sphynx én de Scottish Fold (en andere vouwoorkatten).

Advertenties op KittenTeKoop

Op dit moment worden er nog Scottish Fold, Straight, Highland Fold en Straight Kittens aangeboden op KittenTeKoop. KittenTeKoop heeft besloten naar aanleiding van het besluit van Neocat én in navolging op de publicatie op de website van het NVWA ook per 01 januari 2023 geen advertenties meer te plaatsen van deze rassen.


Aantal maal gelezen

2030