Skip to main content

08 maart 2023

Hoe train je je kat: Van zindelijkheidstraining tot gedragsproblemen

partnerbijdrage

Op het moment dat je je kitten op gaat halen, is het meer dan begrijpelijk dat je nog met een hoop vragen zit als het aankomt op de opvoeding. Dat is helemaal niet zo gek, want je kitten doorloopt een hoop fases.

Zo moet je bijvoorbeeld aanleren om je kat zindelijk te maken en wat wel en vooral niet mag in en rondom huis. Zoek daarvoor niet meer verder. We hebben de belangrijkste tips alvast voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Leer vanaf het eerste moment een bezoekje aan de kattenbak aan

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je kitten overal in huis gaat plassen. Gelukkig begrijpen katten maar al te snel wat het nut is van de kattenbak. Zet de kattenbak altijd neer op een herkenbare plek in huis. En door je kitten de eerste paar keer de nodige sturing naar deze plek te geven, is het zo onder de knie.

Gedragsproblemen kunnen deels worden verholpen door middel van kattenkruid

In de loop van de tijd kan het zomaar zo zijn dat je kat gedragsproblemen begint te vertonen. Op het moment dat daar sprake van is, is het aan jou de taak om hierin te corrigeren. Denk daarbij aan het krabben aan de meubels in huis of door te bijten. In alle gevallen is de kans groot dat je kat energie over heeft en daarom even tot rust moet komen. De oplossing hiervoor? Het neerzetten van kattenkruid kan daar een erg fijne uitkomst in bieden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een speeltje, maar je kunt er ook voor kiezen om het plantje op een makkelijk bereikbare plek voor je kat neer te zetten in huis. 

Zorg altijd voor de juiste soort voeding, afgestemd op de leeftijd en het ras

Minstens zo belangrijk, is het uitzoeken van de juiste soort voeding. Je weet het waarschijnlijk maar al te goed. Voor iedere leeftijd is weer een andere soort voeding gewenst, al dan niet vereist. Kies daarom altijd voor voeding voor je kat die enkel aan de hoogste standaarden voldoet. De voeding van het merk Royal Canin kitten is daar een erg goed voorbeeld van. Gelukkig bestel je deze voeding erg eenvoudig en snel online, zodat je niet langer meer hoeft te gaan sjouwen met zware zakken. Je hebt het bovendien snel in huis, waardoor je kitten direct de juiste voeding heeft.

 

 

Aantal maal gelezen

928