Skip to main content

26 april 2023

Voedingstips voor kittens: Wat je moet weten

partnerbijdrage

Krijg je binnenkort voor het eerst een kitten in huis? Dit is natuurlijk een enorm leuke tijd, maar ook reuze spannend. Je wilt alles in huis hebben en ervoor zorgen dat je kitten niets te kort komt.  

Maar hoe weet je nu zeker dat de voeding helemaal past bij je kitten? Zodat de kat genoeg voeding krijgt? En dat de voeding gezond genoeg is? Om je alvast op weg te helpen, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel. 

Een kitten heeft veel behoefte aan energierijke voeding 

Een kitten heeft energie voor tien. En dat is ook helemaal niet zo gek, want de ontwikkeling van het katje staat volop centraal. Het is de tijd om veel dingen te ontdekken, te groeien en te stoeien in huis. Maar dat betekent natuurlijk ook dat deze energie ergens vandaan moet komen. Zorg er dus altijd voor dat je energierijk kattenvoer bij Welkoop in huis haalt. Geen zorgen, vrijwel alle voeding voor kittens heeft deze juiste voedingsstoffen. Dat scheelt jou dus weer aardig wat uitzoekwerk. 

 

Zorg voor kleine porties en bouw dit langzaam maar zeker op 

Je geliefde kitten moet natuurlijk nog leren eten en het maagje moet gewend raken aan de voeding. Zorg er dus altijd voor dat je in het begin kleine porties eten geeft. Dit kun je in de loop van de tijd langzaam maar zeker gaan opbouwen. Hierdoor weet je dus altijd zeker dat je kat precies de juiste hoeveelheid voeding krijgt en daar dus ook minder snel ziek van kan worden. Online is meer dan genoeg informatie te vinden over de dosering ervan, bijvoorbeeld via Welkoop

Bekijk altijd goed wat voor soort voeding het meest geschikt is voor het ras 

En wist je dat er ook nog speciale voeding op de markt te verkrijgen is voor verschillende soorten rassen? Daarom is het ook altijd een goed idee om daar een keer goed naar te kijken. Hierdoor weet je altijd zeker dat je bij het kopen van het voer de plank niet misslaat en dat je dus ook enkel het beste van het beste in huis haalt. En kun je hier het nodige advies in gebruiken? Laat je dan altijd een keer vrijblijvend informeren en adviseren door een specialist in de markt. Hierdoor is het uitzoeken van het perfecte kattenvoer ook meteen net even wat makkelijker om te doen. 

Aantal maal gelezen

892