Skip to main content

12 juni 2023

De perfecte speelmaatjes: Tips voor het introduceren van een kitten aan je hond

partnerbijdrage

Op het moment dat je een hond hebt, dan weet je maar al te goed dat dit reuze gezellig is in huis. Je hebt meteen een nieuwe beste vriend, je kunt de leukste trucjes aanleren en het stimuleert ook nog eens om meer te gaan bewegen. Maar op het moment dat je een hond hebt, kun je misschien ook wel merken dat je niet altijd het vermaak kan bieden dat je hond wenst.

Misschien heb je een drukke fulltime baan of je bent ook druk met de kids bezig. Heb je daarom ook al eens een keer nagedacht over het kopen van een tweede huisdier? Een kitten kan een overweging zijn.

Vanaf het eerste moment is er net even wat meer vermaak

Een kitten bruist natuurlijk van de energie en is daardoor het perfecte vermaak voor je hond. Heb je je hond en kitten rustig aan elkaar geïntroduceerd? Bijvoorbeeld door je hond in het begin voor de zekerheid even op te sluiten in de hondenren? Op het moment dat de hond en kat aan elkaar gewend zijn, kunnen ze meteen een erg leuke band met elkaar opbouwen. Denk daarbij aan het rennen in de (veilige afgeschermde) tuin, lekker samen slapen en met elkaar eten.

Check van tevoren altijd of de rassen goed met elkaar overweg kunnen

Het is wel altijd een goed idee om van tevoren even na te gaan welke rassen goed met elkaar matchen. Hierdoor weet je altijd zeker dat je hond en kat het vanaf het eerste moment erg goed met elkaar kunnen vinden. En hoe jonger je hond is op het moment dat je een kitten in huis haalt, des te groter de kans is dat ze nieuwe beste vriendjes gaan worden. Gelukkig is daar online meer dan genoeg informatie over te vinden. Maar ook een betrouwbare en professionele fokker kan je daar alles over vertellen. Wel zo handig natuurlijk.

Investeer in het nodige speelgoed voor je hond en kat

Je doet er maar al te graag alles aan dat je hond en kat zich helemaal op hun gemak voelen bij jou in huis. Investeer daarom altijd in een aantal comfortabele items, zoals kattenmanden en hondenmanden. Maar ook leuk speelgoed, zoals lasers, balletjes en touwen, zijn een erg goede investering. Al met al is er voor zowel honden als katten meer dan genoeg aanbod.

Aantal maal gelezen

1287