Skip to main content

02 juli 2020

Gratis kittens... goedkoop kitten... Kitten met korting...

auteur: KittenTeKoop

De woorden in de titel van deze blog.... gratis, goedkoop en korting en dit in combinatie met het woord "kitten". Dat zijn woorden waar ontzettend veel gebruik van gemaakt wordt als mensen via Google op zoek gaan naar een nieuw huisgenootje.

Niet zo vreemd ook eigenlijk. Want als we tegenwoordig iets willen kopen, dan gaan we ons eerst oriënteren op het internet en hebben we datgene gevonden wat we heel graag willen... dan kijken we of het misschien tóch ergens anders nog goedkoper kan.

Nu vinden we niet snel prijsinformatie bij Catteries op de website. Ook staan niet altijd bij alle advertenties de prijzen van de kittens of herplaatsers vermeld. Dat is lastig... dat snap ik. Daarom is er ook een mooi overzicht gemaakt op deze pagina "Wat kost een raskat" zodat je toch alvast een idee hebt van de prijs, voordat je gaat informeren bij een Cattery.

Is een gratis kitten wel gratis?

Jazeker, in principe wel. Stel je buurvrouw of kennis heeft onverwacht een nestje van haar kat. Superleuk! Je mag er eentje uitzoeken, gratis! Je mag je kleine frummel met 7 weken ophalen en dan begint het grote feest....

 • Katten-en niesziekte 1e vaccinatie kitten (9 wkn)
  Consult incl.

  € 57,50

 • Katten- en niesziekte 2e vaccinatie kitten (12 wkn)
  Consult incl.

  € 49,95

 • Ontwormen kitten (eerste jaar 6 keer ontwormen)

  € 16,20

 • Ontvlooien kitten (eerste jaar, eens per 4 week v.a. 8 week, 11x)

  € 55,00

 • Castratie kater (6-9 mnd)

  € 72,55

 • Sterilisatie poes (6-9 mnd)

  € 162,50

 • Chippen, inclusief registratie

  € 44,15

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelden en als we nu nog even niet weten of je een poes of een katertje kiest... zal ik de prijs van de castratie / sterilisatie middelen en kom je uit op een gemiddelde prijs in het eerste jaar van € 346,33


Ik zoek een kitten met blauwe ogen, lange witte haren, die heel aanhankelijk en sociaal is en oja...  eentje die niet duur is
 
Ik zoek een halve Maine Coon kitten of een halve Brits Korthaar kitten

Ik bied een kat uit het asiel een goed thuis...

Helemaal geweldig en wat leuk dat je deze kat een kans op een goed leven in een sociale omgeving wilt bieden! Maar ook dit is niet gratis. Het is uiteidelijk wel een stuk voordeliger dan het gratis kitten bij je buurvrouw, kennis of goede vriend!

Gemiddeld betaal je voor een kitten uit het asiel € 150,00
en dat is inclusief chippen en vaccineren en neutraliseren! 

Kijk hier eens voor een asiel bij jou in de buurt! Geef ook deze dieren een kans op een beter bestaan!

Bieden, korting of zelfs dat ene ras voor de halve prijs!

En dan hebben we nog een hele andere categorie. Niet de kittens die gratis zijn, niet de kittens die via het asiel een goed huis zoeken... Nee.. we hebben ook de categorie "Kittens die een soort van lijken op raskatten, maar geen stamboom  hebben". Dan kom je in Google de zoektermen "Halve Maine Coon Kitten" of "Halve Brits Korthaar Kitten" tegen. Dit is de categorie kittens die voor maar liefst € 400 of hoger verkocht worden en mogen verhuizen als ze 8 of 9 weken oud zijn. Waarvan vader of moeder misschien een stamboom heeft. Waarvan het inteeltpercentage niet bekend is en je ook geen idee hebt hoe vaak moederpoes al een nestje heeft gehad. Of misschien is moederpoes wel helemaal niet in de buurt, want deze kittens zijn direct en speciaal voor jou geïmporteerd uit het buitenland.

NIET doen! Je redt er geen lief, schattig kitten mee. Het zet ze alleen maar aan om deze wanpraktijken voort te zetten! Het kitten dat je vandaag koopt, is morgen alweer vervangen voor een ander exemplaar. Nog meer redenen nodig? Lees dan Een raskat zonder stamboom.

Maargoed... helaas worden ze nog vaak genoeg verkocht, Marktplaats staat er vol mee. Maar tel even mee: Je koop een soort van raskat look-a-like met korting voor slechts € 400,00! Top! Wat een goede deal! Sterker nog... je hoeft niet eens te wachten tot je kitten al 13 weken is... je mag het kitten al met 8 weken ophalen! Ge-wel-dig!

Maareh... reken je even mee? Bovenop deze € 400 komen nog de inentingen, chipkosten en castratie/sterilisatie kosten! Volgens mij zitten we dan in totaal op een slordige € 750,00 voor een rasloze kat!

Het moraal van dit verhaal

De aanschaf van je nieuwe huisgenootje is of lijkt dan soms misschien wel gratis, voordelig of goedkoop, maar vergeet niet wat er allemaal nog meer bij komt kijken dan alleen de aanschaf. Je hoeft van mij écht geen raskat te kopen. Alle katten zijn lief, leuk, schattig en hebben een hoofd, vier poten en een staart (tenminste.... de meeste dan toch ;-) ), maar we hebben het nog niet eens gehad over voedig, krabpalen, de kattenbak, speeltjes en onverwachte dierenartskosten....

Heb je je goed voorbereid? Kan je je kitten of kat alles bieden wat hij/zij nodig heeft op sociaal en financieel vlak en ben je bereid te veranderen in "personeel" en "blikopener" van je nieuwe viervoeter? Dan wens ik je heel veel succes met de zoektocht naar je nieuwe huisgenootje!

Ik wil graag een raskat

Als je besluit een raskat te kopen... laat je niet leiden door een prijs, maar verdiep je in de gezondheid van je toekomstige kat, de ouderdieren, de bekende erfelijke afwijkingen, de voorwaarden waaronder deze verkocht wordt, de manier waarop deze gesocialiseerd is in de eerste levensfase, de verschillende karakters die per ras weer anders zijn. Zorg dat je een goede klik hebt met de Cattery en laat je informeren! Vraag naar de documenten (stambomen, testen, verkoopcontract etc.) en overhaast niets!